Τον προηγούμενο μήνα όλοι βιώσαμε τον ίδιο εφιάλτη, είδαμε να γίνονται στάχτη τεράστιες εκτάσεις γης στην Αττική και λαϊκές οικογένειες για μια ακόμη φορά να χάνουν τα σπίτια τους και βρισκόμαστε σήμερα για τρίτη μέρα να γινόμαστε θεατές ακριβώς στο ίδιο έργο , χιλιάδες στέμματα δάσους να καίγονται σε Πάρνηθα, Ασπρόπυργο και ταυτόχρονα να παρακολουθούμε δεκάδες φωτιές και στην υπόλοιπη χώρα με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μετράμε 27 ανθρώπινες ζωές.

Δεν πάει άλλο! Την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος την παίρνουμε στα χέρια μας με τον αγώνα μας για να σταματήσουν οι φωτιές σε όλη την Αττική, να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα για να σωθεί ότι δεν έχει γίνει στάχτη. Να σταματήσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ρίχνει τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή , τη κλιματική κρίση, στη κακία την ώρα- μοίρα. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η εργατική τάξη θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια όταν βλέπουμε ανθράωπους να χάνουν τα σπίτια τους και τις περιοχές της Αττικής να μετατρέπονται σε νεκρή γη. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας για να σωθεί ότι μας έχει απομείνει!

Το έγκλημα είναι διαχρονικό και φέρει την σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων, οπού η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού θεωρούνται κόστος, μια πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη τον λίγων και είναι υπεύθυνη για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και οποιουδήποτε άλλου φυσικού φαινομένου.

Είναι η πολιτική που αφήνει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές μορφές εργασίας με εποχικό προσωπικό, αυτή η πολιτική που στηρίζεται από δημοτικές αρχές σε Αττική και Περιφέρεια Αττικής.

ΩΣ ΕΔΩ – ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι της Αττικής, απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, να μην χαθούν άλλες ζωές, να μην γίνουν στάχτη οι ζωές μας και οι περιουσίες μας!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8 ΣΤΙΣ 19.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ