ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗ «ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ»

Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνετε το ίδιο έργο. Βλέπουμε να χάνεται φυσικός πλούτος, γίνονται στάχτη τεράστιες εκτάσεις γης, λαϊκά νοικοκυριά  χάνουν το βιός τους.  Τα τελευταία χρόνια μόνο στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντας την σε «κρανίο τόπου».

Πρόκειται για ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα» με συνέπειες τεράστιες για την ζωή του λαού της Αττικής.

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που την  ακολουθεί και την υπερασπίζεται η σημερινή κυβέρνηση της  ΝΔ , αλλά και όλες οι προηγούμενες διαχρονικά θεωρώντας κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική έχει αφήσει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες , εφαρμόζοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με εποχικό προσωπικό , αφήνοντας την μοίρα του λαού στην τύχη, δίνοντας την μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και ελλιπής συντήρηση. Αντί να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών φαινομένων με ουσιαστικά μέτρα, ακολουθούν την επικίνδυνη πολιτική στην λογική κόστους –οφέλους ,την πολιτική των εκκενώσεων μέσω μηνυμάτων στο 112 για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά ταυτόχρονα να καίγεται η περιουσία του λαού , η πολιτική που κλείνει τα πάρκα γιατί δεν υπάρχει ούτε μια υδροφόρα στην κατοχή της.

ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ «ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΙΒΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε την προπαγάνδα της Κυβέρνησης ΝΔ ότι για τις καταστροφές φταίει η «κλιματική αλλαγή», η «κλιματική κρίση» , ο «κακός καιρός». Δεν ανεχόμαστε κάθε καλοκαίρι να ζούμε τη « μέρα της μαρμότας ». Εφόσον η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την κλιματική κρίση , φέρει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη , εφόσον ενώ προβλέπει την καταστροφή συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καλεί τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την Δευτέρα 24 Ιούνη στις 7.30μμ. Ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες σωματεία , συλλόγους και μαζικούς φορείς , με τον οργανωμένο αγώνα παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχεία Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.  
  •  Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των πυρόπληκτων περιοχών καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών  φαινομένων.