Το Κλαδικό Συνδικάτο (Σ.Ε.Τ.Τ.Α.) στο χώρο των ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και των ταχυμεταφορών(courier) από τον ΙΟΥΝΙΟ του 2012 με την έγκριση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την απόφαση 3189/24/5/2012 αριθμού μητρώου 28975, είναι πλέον πραγματικότητα. Δεν είναι ακόμα ένα συνδικάτο, αλλά το ΕΝΙΑΙΟ συνδικάτο, το συνδικάτο ΟΛΩΝ μας, όσων εργαζόμαστε στο ΚΛΑΔΟ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Πρωτοβουλία εργαζομένων στο κλάδο, συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε από το Δεκέμβρη του 2009 με τη δημιουργία του «Αγωνιστικού Μετώπου Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών») την ταξική αγωνιστική συσπείρωση που έδρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αντιλαϊκής λαίλαπας, ενωτικά και ταξικά, με πρωτοβουλία και ευθύνη, για την αγωνιστική ανάταση όλου του κλάδου, για τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, που ολοκληρώνεται με την ίδρυση του κλαδικού συνδικάτου.

Την ανάγκη του ενιαίου συνδικάτου, επέβαλλαν:|

  • Η ανυπαρξία ενιαίας συνδικαλιστικής δράσης όλων των εργαζομένων, μονίμων, συμβασιούχων και ενοικιαζόμενων στα ΕΛΤΑ, εργαζόμενους στα ιδιωτικά ταχυδρομεία (courier), όταν τα προβλήματα γίνονται ενιαία και καθολικά για όλους μας.

  • Η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει ουσιαστικά και αγωνιστικά η ταξική ενότητα απέναντι σε όλους τους εργοδότες και κυρίως εκεί που δεν υπάρχει καθόλου συνδικαλιστική εκπροσώπηση, εκεί που οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και ενοικιαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, βιώνουν καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα.

  • Ο κατακερματισμός, οργανωτικός και συνδικαλιστικός σε πολλά σωματεία στον ίδιο κλάδο, που αλωνίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ένας μηχανισμός του ρουσφετιού, του εκμαυλισμού των συνειδήσεων και της εξαγοράς. Που καλλιεργεί τον «κοινωνικό εταιρισμό» που βάζει πλάτη για την «Ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία τω επιχειρήσεων, που στηρίζει μέσα στο εργατικό κίνημα τα βάρβαρα μέτρα των εργοδοτών, κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Αυτή την κατάσταση θέλει να αλλάξει το πρώτο στην ιστορία πραγματικό Κλαδικό Σωματείο, που θα καλύπτει όλο το χώρο των ταχυδρομείων – ταχυμεταφορών (courier). Ένα Σωματείο Κλαδικό, που καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από την επιχείρηση (Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) και το είδος της δουλειάς τους, είτε είναι μέλη στα υπάρχοντα σωματεία των χώρων, είτε όχι.

Ένα σωματείο για όλα τα ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και courier της Αττικής. Ένα σωματείο που θα ξεπεράσει από τα κάτω τις εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των πολλών πολυδιασπασμένων συνδικάτων του κλάδου, που θα ενώσει στις γραμμές του κάθε ζωντανή αγωνιστική δύναμη που υπάρχει στις επιχειρήσεις των ταχυδρομείων – ταχυμεταφορών. Γιατί η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει ΕΝΩΜΕΝΗ να απαντήσει στο μαύρο μέτωπο που συγκροτούν ΕΝΩΜΕΝΟΙ οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε.

Στόχοι του Σωματείου είναι:|

  • Η συνένωση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας για ταχυδρομεία – ταχυμεταφορές, ανεξάρτητα από την επιχείρηση που εργάζεται ή το είδος της εργασίας που κάνει, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας και μορφωτικού επιπέδου.
  • Η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Η κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών και αντεργατικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων.
  • Μισθοί και μεροκάματα, ασφαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που να καλύπτει σήμερα τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας.
  • Μαχητικοί, οργανωμένοι, αποτελεσματικοί ταξικοί αγώνες ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε απλήρωτη ώρα εργασίας, κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.
  • Ο συντονισμός των προσπαθειών μας και των αγώνων μας με το υπόλοιπο ταξικό εργατικό κίνημα που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας.
  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε. σε όλο τον κλάδο, με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Συνάδελφοι

Η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει αποδείξει ότι όταν οι εργάτες παλεύουν με γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τις πολιτικές που βολεύουν τα αφεντικά και ενιαία, με ταξική ενότητα έχουν μόνο να κερδίσουν. Εμπρός για την ισχυροποίηση του Σ.Ε.Τ.Τ.Α. του συνδικάτου που θα στηρίξει και θα διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων μέσα στο εργατικό κίνημα, την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. (Απο την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΕΤΤΑ) (PDF)

Απο τις εκλογές του Φλεβάρη 2015, το Διοικητικο συμβούλιο είναι:

Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Πρόεδρος Βήττος Βασίλης 6977224833
Αντιπρόεδρος Κατσαντώνης Δημήτρης 6974306788
Γραμματέας Αποστολίδης Άγγελος 6942016125
Ταμίας Καλαμίδας Ηλίας 6972449815
Αν. Γραμματέας Καμπούρη Ξανθή 6974576576
Μέλος Μπουρδούβαλης Ηλίας 6977610143
Μέλος Κούβαρης Νίκος 6970268012

Τα γραφεία μας βρίσκονται:
Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης (ΕΚΑ), Αθήνα
3ος όροφος, γραφείο 312
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη