Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν έχουν τέλος! Άλλος ένας εργάτης δεν θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι του. Πρόκειται για τον 45χρονο δύτη, πατέρα δύο παιδιών που ακρωτηριάστηκε και τελικά έχασε την ζωή του σήμερα στο Λαύριο, όταν εγκλωβίστηκε από την αναρρόφηση του πλοίου στο οποίο εργαζόταν εξαιτίας της εγκληματικής απουσίας πλέγματος προστασίας.

Το ΣΕΤΤΑ εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους του νεκρού συναδέλφου και ταυτόχρονα την οργή του για τις ευθύνες της κυβέρνησης, που μέσα σε λιγότερες από 15 ημέρες από το δυστύχημα στην Ναυπιγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και τις υποσχέσεις που έδωσε στο Συνδικάτο Μετάλλου για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, δεν άλλαξε τίποτα. Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας, η επιλογή τους να μην διασφαλίζονται μέτρα προστασίας, αφού αυτά είναι κόστος, στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, αφήνουν παιδιά ορφανά κι εμείς με αυτό δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλειά μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι αυτή η πολιτική που υπηρετούν όλες κυβερνήσεις παλιές και νέες, που μόνο θεό έχει το κέρδος. Είναι αυτή που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κοιλάδα των Τεμπών, και το μεροκάμματο σε ταξίδι χωρίς επιστροφή.

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΡΑ!

Είναι πρόκληση χυδαία η απάντηση από το υπουργείο ότι πρόκειται για “Υπηρεσιακή Κυβέρνηση” και να περιμένουμε το σχηματισμό της νέας. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων κι απαιτούμε να διελευκανθούν άμεσα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα. Ζητάμε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα μέσα από τα σωματεία μας για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλείας. Οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας, για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Δυναμώνουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για την προστασία της ζωής μας.

Απαιτούμε να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας.