Το έτος 2023 στην Ελλάδα που διεκδικεί την «ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», μία γυναίκα στην Κω χάνει τη ζωή της πάνω σε καρότσα, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει, και μία νέα γυναίκα έγκυος χάνει τη ζωής της επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα!

Το ΣΕΤΤΑ εκφράζει τα θερμά του συλληπυτήρια στις οικογένειες των δύο γυναικών και ταυτόχρονα την οργή και την αγανάκτηση για αυτά τα δύο νέα εγκλήματα.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ!

Τα «ατυχή περιστατικά» και τα «λυπηρά γεγονότα» είναι πάρα πολλά και καθόλου τυχαία. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που στο όνομα της λογικής κόστους-οφέλους αφήνουν υποστελεχωμένα νοσοκομεία και δομές υγείας, χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη υγεία και ζώη, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί για την κατάσταση: στην Αττική μόνο 45-50 ασθενοφόρα επιχειρούν από τα τουλάχιστον 100 που είναι απαραίτητα, μόνο 6-8 κινητές μονάδες από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα, καθημερινά 30 περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης, οι ελλείψεις προσωπικού είναι εξώφθαλμες και δεν μπορούν να καλυφθούν από τις ελάχιστες προσλήψεις που πραγματοποιούνται.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νησιά, τους «τουριστικούς παραδείσους» είναι αντίστοιχα τραγική. Συγκεκριμένα στην Κω που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τραγικό περιστατικό, εδώ και δέκα χρόνια, τα 2 από τα 3 ασθενοφόρα είναι χωρίς προσωπικό. Δηλαδή μιλάμε για 1 ασθενοφόρο σε ένα νησί με 40.000 κατοίκους, με το hot spot και πρόσφυγες με επιβαρυμένη υγεία, με χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους στην Εστίαση και στα ξενοδοχεία, με 1 εκατομμύριο τουρίστες κάθε τουριστική σεζόν, που διαρκεί από τον Απρίλη μέχρι και τον Νοέμβρη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Εμείς στον κλαδο των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι αναλώσιμος από τους εργοδότες και το ανάλγητο αστικό κράτος. Ο εκρηκτικός συνδυασμός των ελλιπών έως ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγειάς και της ζωής μας, που πυροδοτείται από τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας, μαζί με τις τεράστιες ελλέιψεις στην Υγεία δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού! Λέμε ως εδώ! Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση για ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τις ζωές μας.

Συσπειρωμένοι στο κλαδικό μας συνδικάτο, ενώνουμε την πάλη μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια Νοσοκομεία που έχουν ήδη καταγγείλει κατ’ επανάληψη την άθλια κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Όλοι σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.