Ένα ακόμα ναυάγιο, ένα ακόμα έγκλημα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ξεριζωμένοι πρόσφυγες πνίγονται ανοιχτά της Πύλου στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την πείνα και την δυστυχία.

Πρόκειται για μία ακόμα τραγωδία που προκύπτει από το μακέλεμα των λαών από τους ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις. Αυτούς που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο, καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους, αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπων να ξεριζωθούν, να πέσουν στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και τελικά στους υγρούς τάφους.

Στο έγκλημα αυτό είναι συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην συνηθίσουμε σε αυτό το σφαγείο! Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα! Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ