Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο  στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, καθώς και την στήριξη μας στις οικογένειες των άλλων δύο εργατών που τραυματίστηκαν και βρίσκονται στο νοσοκομείο, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από έλικα προπέλας, την οποία και επισκεύαζαν, εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας.

Καταγγέλλουμε το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα, του οποίου θύτης είναι η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις που την αφήνουν ανεξέλεγκτη να μπορεί να πορεύεται χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, χωρίς κανέναν έλεγχο, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν αποψιλωθεί κι έχουν αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα.

Η απεργία και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη την Τρίτη 30 Μάη έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων του κλάδου, που κι εμείς βιώνουμε την ανασφάλεια για το εάν θα γυρίσουμε το βράδυ στα σπίτια μας. Απαιτούμε να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχων, να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά  των εργαζομένων στη Ζώνη.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται σε πολλούς χώρους εργασίας. Την ίδια ημέρα που σημειώθηκε αυτή η τραγωδία στο Πέραμα, τα Συνδικάτο μας από κοινού με το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τα επιχειρησιακά σωματεία των δύο κλάδων για κοινή αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων προστασίας. Οι εργαζόμενοι διανομείς και οδηγοί ζούμε κι εμείς τα δικά μας «Τέμπη», και αυτό για να σταματήσει χρειάζεται αγώνας συντονισμένος και μαζικός. Διεκδικούμε ένταξη στα ΒΑΕ, μέσα ατομικής προστασίας με συγκεκριμένες προδιαγραφές, να χορηγούνται εταιρικά οχήματα και η συντήρησή τους να γίνεται με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη. Ταυτόχρονα με τη βελτίωση συνολικά των συνθηκών εργασίας και αμοιβής μας, καθώς οι πετσοκομμένοι μισθοί, οι πληρωμές με bonus αποδοτικότητας, τα εξαντλητικά ωράρια δημιουργούν τις προϋποθέσεις να τίθεται η ασφάλεια και η ζωή μας σε κίνδυνο. Προχωράμε με στόχο να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο να κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας της οποιασδήποτε επόμενης κυβέρνησης και αγωνιστικά να διεκδικηθεί να υλοποιηθούν.

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Ξέρουμε πολύ καλά πως τα μέτρα προστασίας για την εργοδοσία είναι κόστος, πως για να αυξάνουν τα κέρδη τους δεν λογαριάζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή. Λέμε ως εδώ! Οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας, για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Δυναμώνουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για την προστασία της ζωής μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 30/5, στις 6:30μμ στην πύλη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης Περάματος.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ