Το ότι σήμερα νοσούν από τον κορονοϊό τουλάχιστον 8 συνάδελφοί μας στο κέντρο διαλογής της Γενικής Ταχυδρομικής στο Ρέντη και η στάση της εργοδοσίας ουσιαστικά μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο στο ότι ψάχνει να δει πόσοι ακόμα  έχουν  κορονοϊό αντί να  κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία μας είναι αιτία ξεσηκωμού.  Βέβαια δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά παραπάνω από την εν λόγω εταιρεία που στην αρχή της πανδημίας ως μέσο προστασίας έδωσε στους εργαζόμενους ένα μπουκάλι νερό και ένα σαπούνι.  Που με πάρα πολλούς τρόπους έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει ουσιαστικά την υγεία και την ασφάλεια μας.  Οι καταγγελίες του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ  ότι δεν έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες παρότι έχουν εμφανιστεί τόσα κρούσματα είναι η τελευταία απόδειξη.

            Ο συνωστισμός, η μη τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, η έλλειψη μέσων για την προστασία μας, είναι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις εταιρείες του κλάδου.  Η προστασία της υγείας μας θυσιάζεται καθημερινά στο ατελείωτο κυνήγι κέρδους  του εκάστοτε εργοδότη.  Βέβαια όλα αυτά γίνονται με την ανοχή έως και το σιγοντάρισμα  της Κυβέρνησης που όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας κλείνει την ατομική ευθύνη σε όλες τις πτώσεις, κάνει τα στραβά μάτια στο ότι οι χώροι δουλειάς, τα ΜΜΜ, κα  είναι οι βασικοί χώροι διασποράς του ιού και κλείνει τα αυτιά στις υποδείξεις των υγειονομικών και των εκατοντάδων εργατικών Σωματείων που προτείνουν  μέτρα για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας μας στη δουλειά.  Και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες πάντα πρώτα λογάριασαν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και έπειτα των εργαζομένων.

 Σήμερα απάντηση σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα.  Σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ,να βάλουν φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, στη λεηλασία των δικαιωμάτων μας που επιχειρεί η κυβέρνηση.  Η δύναμη των οργανωμένων εργατών στα συνδικάτα τους είναι αυτό που φοβίζει την εργοδοσία και τις Κυβερνήσεις.

Τώρα, στη Γενική Ταχυδρομική και σε κάθε χώρο δουλειάς μπορούν να στηθούν επιτροπές αγώνα και επιτροπές  για την υγιεινή και ασφάλεια που μαζί με το σωματείο θα βάζουν φρένο σε τέτοια φαινόμενα.

Χρειάζεται εδώ και τώρα αγώνας διεκδικητικός για να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Σε κάθε περίπτωση κρούσματος θα ελέγχεται πλήρως, το γραφείο, το κέντρο διαλογής, η αποθήκη, το κατάστημα, ο χώρος που δουλεύει ο συνάδελφος που διαγνώστηκε. Να σταματάμε την δουλεία μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα παραπάνω. Να ενημερώνεται το σωματείο (κλαδικό – επιχειρησιακό), να στήνεται επιτροπή μέσα στον χώρο, σε αυτόν τον αγώνα το ΣΕΤΤΑ θα στηρίξει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις

           Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό να δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι απάντηση στην εργοδοσία. Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο δρόμος της οργάνωσης στον κάθε χώρο δουλειάς,  με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, επιχειρησιακά και κλαδικό.  Σε μία τέτοια πορεία το ΣΕΤΤΑ  θα πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες συντονισμού και οργάνωσης της πάλης τον κλάδο μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα και χωρους δουλειας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ