8 ΜΑΡΤΗ 2021. Φέτος η 8η Μάρτη βρίσκει  τις εργαζόμενες  γυναίκες, τις γυναίκες του μόχθου στο επίκεντρο αφού με παραδειγματικό  θάρρος καθημερινά,  καταγγέλλουν περιστατικά βίας- παρενόχλησης – τρομοκρατίας  που αντιμετωπίζουν  στην εργασία τους αλλά και έξω από αυτήν! Το ΣΕΤΤΑ χαιρετίζει και εκφράζει την συμπαράσταση του σε όλες αυτές τις γυναίκες! Λέμε όχι στην βία , παλεύουμε  όλοι οι εργαζόμενοι μαζί άντρες και γυναίκες μέσα από τα συνδικάτα μας ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό  σύστημα που είναι η αιτία που γεννά  τέτοιου είδους προβλήματα! Ένας χρόνος πανδημία και προκύπτει ακόμα πιο επιτακτικά η ανάγκη για την υπεράσπιση της προστασίας της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας  και των παιδιών μας.

Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρισκόμαστε αντιμέτωπες με τσακισμένα δικαιώματα όπως αυτό της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασία της μητρότητας, της στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας , τα ατελείωτα ωράρια, ΤΗΝ εργοδοτική τρομοκρατία, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την ανασφάλεια κα.

Στον κλάδο μας, οι εργαζόμενες γυναίκες σήμερα εν μέσω πανδημίας, εκτός ότι εργαζόμαστε  σε έναν κλάδο που βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή εκτεθειμένες στον ιό, με μη τήρηση των μέτρων προστασίας, με τους χώρους δουλείας να είναι εστίες υπέρ μετάδοσης του ιού και ταυτόχρονα επιβαρυνόμαστε με το βάρος της ανατροφής των παιδιών μας , της φροντίδας των ηλικιωμένων και του σπιτιού!

 Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ΕΛΤΑ που από Δευτέρα 8 Μάρτη ανακαλεί άδειες Ειδικού σκοπού από τις μητέρες που έχουν ανήλικα παιδιά, αξιοποιώντας την ΠΝΠ της Κυβέρνησης  που  δίνει την δυνατότητα στην  εργοδοσία όποτε αυτή κρίνει να τις κόβει αδιαφορώντας για την τύχη των παιδιών μιας οικογένειας εργαζόμενων!

Αυτή είναι η μαγική συνταγή των ΕΛΤΑ προκειμένου να μην προσλάβουν νέο προσωπικό για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που προέκυψαν από τις εθελούσιες. Αυτά είναι τα πρώτα απόνερα που λουζόμαστε οι εργαζόμενοι μετά τις εθελούσιες απολύσεις….. στα πλαίσια του σχεδιασμού κυβερνήσεων – ΕΕ για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Αποδεικνύεται ότι στα σχέδια τους δεν υπολογίζουν, εργαζόμενες μητέρες, όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ούτε για τους τύπους.

 164 χρόνια πριν εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης έκαναν απεργία και ήρθαν σε σύγκρουση με τα αφεντικά τους και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλείας και αμοιβής με τον ιδρώτα και το αίμα τους γράφοντας την ιστορία τους στο εργατικό κίνημα και που το 1910 στο Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως μέρα τιμής και αγώνα των εργατριών ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

164 χρόνια μετά περνούν νόμους και ετοιμάζουν να περάσουν και νέους όπου θα δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ, με παραπάνω τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, το δικαίωμά μας στην μητρότητα, με την εκμετάλλευση να σπάει κόκαλα! Θέλουν να βάλουν  στο γύψο ότι μας έχει απομείνει σε μισθό και δικαιώματα, να βάλουν χέρι ακόμα και στο δικαίωμα μας στην απεργία και στην οργάνωσή μας στα Συνδικάτα μας και στο εργατικό κίνημα!

             ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ 8Η ΜΑΡΤΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Οι  εργαζόμενη γυναίκα σήμερα έχει ανάγκη για καλύτερους όρους δουλείας, για καλύτερο μισθό , για σταθερή δουλεία , για σταθερό ωράριο εργασίας, για κοινωνική ασφάλιση, για προστασία της  μητρότητας , της υγείας  και των δικαιωμάτων της!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Δευτέρα 8 Μάρτη 2021 συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στις 5.30μμ στα Προπύλαια!

Σήμερα ο μόνος δρόμος σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα! Ο δρόμος της πάλης των ενωμένων σαν μια γροθιά εργατών, ενάντια στις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης που πάντα ρίχνει τα βάρη των δικών της κρίσεων πάνω σε μας, ώστε να συνεχίζουν να βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες μας εργοδοσία και μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

 • ΤΩΡΑ πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην υγεία
 • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
 • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική- λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
 • Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους κι όλες αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.
 • Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.
 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση των δρομολογίων.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι γονείς που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας να δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού.
 • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.
 • Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Να ανοίξουν οι σχολές για το εαρινό εξάμηνο.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 5.30μμ

Συμμετέχουμε  στην 3ωρη Στάση Εργασίας του ΕΚΑ 12.00 -15.00