Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών ζούμε εδώ και πολύ καιρό την πλήρη εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ξεκούραση χωρίς άδειες, με αυξημένο τον κίνδυνο σε εργατικά ατυχήματα,  με τους χώρους δουλειάς μας να είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για εμάς τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας αλλά και τους παραλήπτες!

Τις τελευταίες μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.  Εφόσον αυτές τις μέρες επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε ορισμένες περιοχές έχουν πέσει κάτω από το μηδέν και καλούμαστε να δουλέψουμε μέσα στο κρύο, σε συνθήκες ψύχους. Συνθήκες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες (κρύο, παγωμένο – γλιστερό οδόστρωμα ) για εμάς που εργαζόμαστε στην διανομή, πολύ περισσότερο με τα μηχανάκι (κούριερ, ταχυδρόμοι) αλλά ακόμα και όσοι δουλεύουμε πεζοί, με αυτοκίνητο,  και σε χώρους δουλειάς που η θέρμανση- κλιματισμός δεν είναι επαρκή.

Απαιτούμε  την διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Κανένα δρομολόγιο να μην βγει αυτές τις μέρες!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί  τους εργαζόμενους των Ταχυδρομείων -Ταχυμεταφορών που εργάζονται στη διανομή να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους να εργαστούν σε θερμοκρασίες χιονιά.

Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει με το σωματείο του, το ΣΕΤΤΑ!

Πολλοί από τους εργοδότες είναι αυτοί  που προσλαμβάνουν εργαζόμενους στη διανομή να δουλεύουν με τα δικά τους μηχανάκια ή αυτοκίνητα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γλιτώνουν έξοδα και να επιβαρύνουν τον εργαζόμενο! Στους περισσότερους χώρους δουλειάς δεν παρέχονται ούτε ο υποτυπώδης εξοπλισμός για την διασφάλιση του εργαζόμενου( κράνος, αντιανεμικό, επιγονατίδες, αλυσίδες κα)

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων!

Απαιτούμε άμεσα:

  • Να απαγορευτεί η διανομή σε μηχανάκι- πεζό για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, σε αυτοκίνητα όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.
  • Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Οργανώσου τώρα στο συνδικάτο σου το ΣΕΤΤΑ, κατάγγειλε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Μόνο με οργάνωση της πάλης μας για αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος της πάλης μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!

Καμιά υποταγή μπροστά στις ορέξεις των εργοδοτών! Η ζωή μας πάνω απ’όλα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα και χωρους δουλειας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6975761980, 6974264094, 6973906823, 695509913, 6971596842