Από το Νοέμβριο του 2019 με το Black Friday, την περίοδο των Χριστουγέννων και στην συνέχεια η εμφάνιση της πανδημίας με πρώτο και δεύτερο lockdown είμαστε αντιμέτωποι με ένα Black Friday διαρκείας εμείς οι εργαζόμενοι των Ταχυμεταφορών. Η ένταση της δουλειάς μας δεν έχει προηγούμενο! Δουλεύουμε 10 και 12 ώρες την μέρα χωρίς ξεκούραση εκτεθειμένοι στην πανδημία χωρίς να εφαρμόζονται ούτε καν τα υποτυπώδη μέτρα προστασίας, με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο να εφαρμόζονται εις βάρος μας, με μόνο γνώμονα τα κέρδη το επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας ζούμε αυτή την στιγμή την πλήρη εντατικοποίηση, με αυξημένο τον κίνδυνο σε εργατικά ατυχήματα, ατελείωτα ωράρια, χωρίς ξεκούραση χωρίς άδειες, με τους χώρους της δουλειάς μας να είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για εμάς τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας και τους παραλήπτες!

Δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο αυτό που βιώνουμε, αφού αυτή η κατάσταση για εμάς τους εργαζόμενους των Ταχυμεταφορών είναι ήδη  τραγική με τις τόσες άθλιες διαφορετικές εργασιακές σχέσεις που έχουμε στον κλάδο μας. Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιριών, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι σε φρανσάιζ με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, εργαζόμενοι του 8μήνου όλοι εμείς να δουλεύουμε κάτω από καθεστώς ομηρίας χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ (2,5 ευρώ την ώρα περίπου), με μόνιμο φόβο και ανασφάλεια ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή μας τον επόμενο μήνα, με δουλειά σε ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία μας και την ασφάλειά μας, στα κέντα διαλογής , στα μηχανάκια και στα οχήματα με σχεδόν ανύπαρχτα μέσα για την προστασία μας!

Στο σήμερα σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας που έχει αθωράκιστο το σύστημα υγείας ενώ συνεχώς με νέα μέτρα ενισχύει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων άνω στις πλάτες μας,  οδηγούμαστε να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ εκτεθειμένοι με τον ιό, με τα δέματα στα κέντρα διαλογής βουνό, να οδηγάμε ασταμάτητα με τιγκαρισμένα τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μέχρι να παραδοθούν τα δέματα με την αύξηση των αντικειμένων αυτή τη στιγμή να ξεπερνά το 60%  από 25% που βρισκόταν πριν κάποιους μήνες που για εμάς βέβαια αυτό σημαίνει διπλάσια σχεδόν δέματα.

Για την κατάσταση αυτή έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση, η εργοδοσία και τα υπουργία!

Εμείς οι εργαζόμενοι των Ταχυμεταφορών ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο μας σε ελλείψεις και κινδύνους γιατί είμαστε αυτοί που την  βιώνουμε. Δεν είναι δύσκολο κάποιος να κατανοήσει αυτό που ζούμε το μαρτυράει η ίδια μας η καθημερινότητα αφού αν περάσει κάποιος από ένα οποιοδήποτε κατάστημα θα διαπιστώσει  την κατάσταση που περιγράφουμε! Όλο αυτό τον καιρό μας μπουκώνουν τους εργαζόμενους με  ατομική ευθύνη ρίχνοντάς μας το βάρος για την έξαρση της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα στα κέντρα διαλογής είμαστε στοιβαγμένοι στα κέντρα διαλογής, στα καταστήματα συναλλαγής και στις αποθήκες! Αδιαφορούν για το αν γίνονται απολυμάνσεις σε οχήματα και σε χώρους δουλειάς και  αυτό αποδεικνύει ότι για τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν υπολογίζουν την υγεία μας!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών να βάλουν φρένο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ! Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , να αμειβόμαστε σωστά, να περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας, να είμαστε ασφαλείς, να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΗΣ

Σήμερα που η ανεργία είναι στα ύψη και η δουλειά στο κόκκινο είναι ανάγκη να γίνουν  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Είναι ψεύτικο το επιχείρημα των εργοδοτών ότι δε προσλαμβάνουν γιατί δε θα έχουν τι να κάνουν το πλεονάζον προσωπικό όπως λένε, μετά την πανδημία, γιατί είναι πάγια τακτική των εργοδοτών να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό γιατί αυτό τους μεγαλώνει την κερδοφορία τους. Γνωρίζουμε καλά πως η εντατικοποίηση ούτε ξεκίνησε με την πανδημία, ούτε θα τελειώσει με την αντιμετώπιση της. 10ωρα και Σάββατα ο courier δούλευε και πριν την πανδημία. Παρόλα αυτά από την άνοιξη οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και αυτές όχι μόνιμου προσωπικού, αλλά με μορφές ενοικίασης ή συμβάσεις τρίμηνες.

Οργανώσου τώρα στο συνδικάτο σου το ΣΕΤΤΑ, κατάγγειλε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Μόνο με οργάνωση της πάλης μας για αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος της πάλης μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα και χωρους δουλειας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ