Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση που επικεντρώνεται στην αποζημίωση των καταναλωτών από τις εταιρίες κούριερ λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση.  Είναι πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία του λαού σήμερα δεν εξυπηρετείται, ή εξυπηρετείται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο μόνος υπεύθυνος για αυτό είναι το κυνήγι του κέρδους από τις επιχειρήσεις του κλάδου και η αβάντα τους από την κυβέρνηση και το κράτος.. Γιατί;

  • Γιατί η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας και λειτουργεί με τα πρωτοκόλλα λάστιχο ανάλογα τι συμφέρει τους εργοδότες, έχει οδηγήσει σε απανωτά λοκνταουν, σε κλείσιμο καταστημάτων, εκατοντάδες χιλιάδες σε ανεργία η αναστολή, χιλιάδες άλλους σε εντατικοποίηση. Όλα αυτά μαρτυρούν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί να τις κρύψει μεταφέροντας σε εμάς την ευθύνη για τη διασπορά της πανδημίας.
  • Γιατί η  αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι δεδομένη καιρό τώρα, όπως επίσης και η αύξηση των αποστολών κατά 25% ανεξάρτητα από την πανδημία. Η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού υπήρχε πριν την πανδημία δεν εμφανίστηκε τώρα. Γιατί ένα χρόνο τώρα στα τεράστια κενά προσωπικού, και στην ήδη υπερεντατικοποίηση της δουλείας μας προστέθηκε η περίοδος του black Friday και των γιορτών, που έχει οξύνει το πρόβλημα. Κάτι για το οποίο την απόλυτη ευθύνη έχουν οι επιχειρήσεις και όχι εμείς οι εργαζόμενοι. Έχουν ευθύνη γιατί γνώριζαν την κατάσταση, γιατί μας έχουν να δουλεύουμε στο κόκκινο και μάλιστα να είμαστε εκτεθειμένοι στην πανδημία.
  • Γιατί η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματίες, με νέους νόμους που μας τσακίσουν, με νέο ζεστό χρήμα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται αν ο λαός θα έχει πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
  • Γιατί μας έχουν εξοντώσει. Ζούμε τους τελευταίους μήνες μια πραγματική κόλαση. Η δουλειά έχει βαρέσει κόκκινο, δουλεύουμε 10ώρα-12ώρα, 6 και 7 μέρες την βδομάδα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία δεν υπάρχουν σε κανένα χώρο δουλείας. Η κατάσταση έχει γίνει πολύ χειρότερη από αυτήν που βιώναμε όλον τον προηγούμενο χρόνο, τον τελευταίο μήνα.
  • Γιατί επιλέγουν κάθε τρόπο να βγει η δουλειά, χωρίς να κάνουν προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλεία με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Έτσι βγάζουν ακόμα περισσότερα. Είναι γνωστό ότι όλες οι εταιρίες του κλάδου έχουν αποφασίσει να αναστείλουν υπηρεσίες όπως τη μεταφορά σε special προϊόντα, να νοικιάζουν ταξί και να αξιοποιούν μεταφορικές εταιρίες δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες, αντί να κάνουν προσλήψεις εργαζομένων.

Κυβέρνηση και εργοδότες δεν πήραν κανένα μέτρο για να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε ανθρώπινα, ασφαλείς και υγιείς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγαίνει η δουλειά, να διακινούνται τα δέματα, να βγάζουν κέρδη. Κέρδη που έχουν πολλαπλασιαστεί από την δική μας δουλεία.

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση για τις καθυστερήσεις παράδοσης, χρειάζεται να στοχεύσει τον πραγματικό υπαίτιο. Το επιχειρηματικό κέρδος και την κυβέρνηση που το υπηρετεί, ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και του λαού για φθηνή και γρήγορη πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία. Να μην επιτρέψουμε να στρέψουν τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Να μην τολμήσει η εργοδοσία να μεταφέρει αυτήν την πίεση στους εργαζόμενους,

θα μας βρουν μπροστά τους.  

         Δεν ανεχόμαστε άλλο την εντατικοποίηση, τη ζωή λάστιχο  για να μεγαλώνουν τα κέρδη των εργοδοτών. Καλούμε εδώ και τώρα κυβέρνηση και εργοδοσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου των για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της υγείας τους. Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του λαού με φθηνές και ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα και χωρους δουλειας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ