Η κυβέρνηση της ΝΔ λίγες μόλις ώρες μετά τις προτάσεις του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη των JUMBO για 12ωρη-7ημερη δουλειά, έρχεται να καλύψει και αυτή την «ανάγκη» της μεγαλοεργοδοσίας. Επιδεικνύει για άλλη μια φορά ανεπανάληπτη «ατομική ευθύνη» και υπευθυνότητα για την υπεράσπιση και την ακόμη μεγαλύτερη γιγάντωση της κερδοφορίας της εργοδοσίας. Η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για την ικανοποίηση των πόθων του κεφαλαίου.

            Με νόμο που φέρνει για ψήφιση στη βουλή προβλέπει για μια σειρά κλάδους όπως εμπόριο, μεταφορές κ.α. το άνοιγμα και την Κυριακή, με πρόσχημα φυσικά την πανδημία. Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως τη 10ωρη δουλειά και τη δουλειά με 200€, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των σωματείων, του δικαιώματος της απεργίας. Στόχος τους είναι να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, μετατρέποντάς μας σε σκλάβους που θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα.    

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ, ΤΟ 8ΩΡΟ – ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

            Το νέα μέτρα που παίρνονται μέσα στην πανδημία θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Αυτή είναι η πρόοδος και το σύγχρονο για το κεφάλαιο. Ανεξάρτητα από το αν σε αυτή τη φάση στις εταιρίες που θα ανοίγουν Κυριακή συγκαταλέγονται και οι ταχυμεταφορές, είναι μέτρο που μας αφορά άμεσα.

            Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας για πάνω από ένα χρόνο δουλεύουν ασταμάτητα 10ωρα και 12ωρα, Σαββατοκύριακα, σε εξαντλητικούς ρυθμούς, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των οικογενειών τους, λόγω της απουσίας μέτρων ασφαλείας και επικίνδυνης διαχείρισης της πανδημίας. Ήδη μετράμε τους πρώτους νεκρούς, όπως ο συνάδελφος στην Αλεξανδρούπολή, ενώ ακόμη ένας δίνει τη μάχη για τη ζωή του στην Αθήνα. Το άνοιγμα τις Κυριακές του εμπορίου θα οδηγήσει αναγκαστικά στη λειτουργία και του κλάδου μας την Κυριακή, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση.

            Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να μη περάσουν οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης-Εργοδοσίας-ΕΕ. Καλεί τους συναδέλφους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο τους το ΣΕΤΤΑ, με τη δράση τους να συμβάλουν ώστε να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση στους χώρους δουλειάς. Με σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις γραφείων. Λέμε μαχητικά όχι στη δουλειά την Κυριακή, όχι στη δουλειά ήλιο με ήλιο. Παλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους του Εμπορίου, των Μεταφορών και των υπολοίπων κλάδων που πλήττονται από το νόμο. Η ενότητα και η μαζικότητα της δράσης μας είναι αυτό που φοβίζει την εργοδοσία. Όλοι στον αγώνα, κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου.

            Το ΣΕΤΤΑ  καλεί όλα τα επιχειρησιακά του κλάδου σε συντονισμό της πάλης, ενάντια στα νέα μέτρα, ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας για τη διεκδίκηση ζωής με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα και χωρους δουλειας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ