Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ν.Αττικής με την συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου(Σωματείο Εργαζομένων Speedex, ) θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (πρ)ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ, Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της πραγματικής κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας την τελευταία περίοδο και της ανάγκης διεκδικητικής απάντησης εδώ και τώρα για άμεσα μέτρα για την ζωή και τα δικαιώματα μας.

Η περίοδος που διανύουμε από τον περσινό Νοέμβρη έως σήμερα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ατέλειωτη Black Friday για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ταχυμεταφορών. Η ένταση της δουλείας μας, δεν έχει προηγούμενο, τα 10ωρά πάνε σύννεφο. Η εντατικοποίηση δεν έχει σταματήσει λεπτό και έχει εκτοξευθεί στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Τα νούμερα των εργοδοτών μιλάνε για αύξηση στην δουλεία της τάξης 50% – 60%, όπως και τα κέρδη τους που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ταυτόχρονα είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης  με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα λάστιχο, κομμένα και ραμμένα στα θέλω των εργοδοτών, με χιλιάδες εργαζόμενους στοιβαγμένους στους χώρους δουλειάς σε ΜΜΜ κτλ, σε καθημερινή επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους και δέματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας (test, επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις, κα) παρά τα συνεχή κρούσματα στους χώρους δουλειάς μας.      

          Απέναντι στην κόλαση που ζούμε καθημερινά απαντάμε με συλλογικό αγώνα και διεκδικούμε: Να μπει τέλος στα ωράρια λάστιχο, να δουλεύουμε 8ώρες τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η συνέντευξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του ΣΕΤΤΑ στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCIWEdJjrueijMzTz9KXwlrw?view_as=subscriber 

Στο λίνκ: https://youtu.be/Kxl8ozT5u3w