Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Με το άνοιγμα των σχολείων  στις 14 Σεπτεμβρίου όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση προχωράει σχεδιάζοντας να στοιβάξει τα παιδιά μας  στις ελάχιστες αίθουσες, σε  κτήρια χωρίς καμία συντήρηση με ακατάλληλες υποδομές  χωρίς να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την  ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση  για ακόμη μια φόρα αναδεικνύει ως το μοναδικό μέσο προστασίας την υποχρεωτική χρήση μάσκας ρίχνοντας την βαρύτητα στην ατομική ευθύνη  μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες για την ασφάλεια τους.

 Ταυτόχρονα αρνούνται την μείωση των μαθητών σε κάθε τμήμα χωρίς κανένα σχεδιασμό για αξιοποίηση και εύρεση χώρων για την αραίωση τμημάτων .Μέχρι και σήμερα έχει προσλάβει περίπου  τους μισούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από όσους δούλευαν την περσινή σχολική χρονιά Το ίδιο συμβαίνει και με την έλλειψη  εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολείων που είναι απαραίτητοι ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν να κάνουν με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ!

Έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα που με κατευθύνσεις από την ΕΕ,    μπροστά στην κερδοφορία τους δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας ! Δεν δίνουν λεφτά για την παιδεία ενώ την ίδια ώρα δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις ! Είναι αναγκαίο εμείς ως γονείς και εργαζόμενοι να αντιδράσουμε συνολικά  σε αυτή την κατάσταση διότι και εμείς ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα .

Συνάδελφοι , χρόνια τώρα τα συνδικάτα των εργαζομένων, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ  στο κίνημα των εκπαιδευτικών, οι Σύλλογοι Γονέων με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σχολικά κτήρια, την έλλειψη προσωπικού σε εκπαίδευση και καθαριότητα με ευθύνη της κυβέρνησης της τωρινής και όλων των προηγούμενων.

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ!!!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους  συναδέλφους, κυρίως τους γονείς να συμμετέχουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για συντονισμένη κοινή δράση όλων των εργαζομένων, με γονείς , εκπαιδευτικούς, μαθητές, για την διεκδίκηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ έκτακτης χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων , για ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας λαού και νεολαίας.

Απαιτούμε:

-Επισκευή των σχολείων –εξασφάλιση κατάλληλων χώρων ώστε να διασφαλίζονται οι κατάλληλες απαραίτητες αποστάσεις, μείωση του αριθμού ανά τάξη ώστε τα τμήματα να μην ξεπερνούν τους 15 μαθητές.

– Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό  για να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών.

– Μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού που εργάζονται τα τελευταία χρόνια σε μόνιμο προσωπικό.

– Εξασφάλιση απαραίτητου αριθμού σε  μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα  των σχολείων ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

-Εξασφάλιση κονδυλίων για τα σχολεία για την προμήθεια με απαραίτητο υλικό σε αντισηπτικά ,μάσκες, είδη καθαρισμού κα.

-Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων , ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

– Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

– Επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και προσωπικό, μαθητές, ώστε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση κρούσματος.

-Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας  των σχολείων αλλά και την διαχείριση των κρουσμάτων.

– Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on –line μετάδοση μαθημάτων.