ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΚΔΑ ΛΕΝΟΡΜΑΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό συνάδελφός μας που δουλεύει στη διανομή στο Κέντρο Διανομής Αθήνας στην οδό Λένορμαν και Κωνσταντινουπόλεως.

Το παραπάνω είναι ένα κρούσμα που έρχεται να συμπληρώσει τα εκατοντάδες κρούσματα στη χώρα μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί είναι ελλειπή, ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και τη στάση της με σκοπό να δουλέψουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό και τις μεταφορές πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλη αυτή την προσπάθεια που έκανε ο λαός για να μείνει υγιής το προηγούμενο διάστημα, αφού κανένα μέτρο δεν πήραν για να θωρακιστεί το σύστημα υγείας μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Έχει τεράστια ευθύνη τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η διοίκηση των ΕΛΤΑ που με τη στάση της δεν προστατεύει επί της ουσίας τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε ότι μετά τη διάγνωση του συναδέλφου μας ο οποίος νοσηλεύεται, μονάχα 5 εργαζόμενοι κάνανε το τεστ για τον κορονοϊό, με την δικαιολογία ότι αυτοί ήταν κοντά του.  Προφανώς ο αριθμός είναι ελάχιστος αν αναλογιστεί κάνεις τους εκατοντάδες εργαζομένους που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο ο οποίος με έστω ένα κρούσμα επί της ουσίας είναι μία υγειονομική βόμβα. Από το συγκεκριμένο Κέντρο διαλογής φεύγουν καθημερινά, εκατοντάδες ταχυδρόμοι, διανομείς courier, φορτηγά για δεκάδες σημεία, οχήματα άλλων εταιριών, εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι εντός του χώρου για 8 ώρες.

Σε καμία περίπτωση η απολύμανση, όσο απαραίτητη και αν είναι, δεν φτάνει από μόνη της για να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. Εδώ και τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, με ευθύνη και πλήρη κάλυψη του κόστους από τη εργοδοσία ανεξαρτήτως αν έχουν εμφανίσει συμπτώματα ή όχι. Εδώ και τώρα χρειάζεται να δοθούν οι απαραίτητες άδειες για να προστατευτούν όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι ευπαθής ομάδα ή έχουν υποκείμενα νοσήματα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Δυστυχώς η στάση της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι μια ακόμα απόδειξή ότι για τα κέρδη δεν λογαριάζουν τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή, είναι ουσιαστικά η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής εκεί που το ίδιο το κράτος είναι εργοδότης. Ουσιαστικά είναι ένα ακόμα παράδειγμά απαξίωσης της υγείας των εργαζόμενων, του λαού. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουνε με την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας αλλά και την υγεία όλου του λαού από τη στιγμή που το επάγγελμα που κάνουμε μας φέρνει καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο. Η στάση της εργοδοσίας των ΕΛΤΑ, και οι ευθύνες που έχει το υπουργείο εργασίας και το υπουργείο υγείας πρέπει να προβληματίσουν κάθε εργαζόμενο στον κλάδο. Όλη την περίοδο της καραντίνας και σε συνέχεια τώρα δεν υπολόγισαν στο παραμικρό την υγεία των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου οι οποίοι στην πρώτη γραμμή ήταν εκτεθειμένοι και η πιθανότητα να νοσήσουν ήταν αυξημένη. 

Αν σήμερα μιλάμε για το πρώτο κρούσμα, αύριο μεθαύριο μπορεί να μιλάμε για πολλά περισσότερα. Χρειάζεται εδώ και τώρα αγώνας και διεκδίκηση για να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας ότι σε κάθε περίπτωση κρούσματος θα ελέγχεται πλήρως, το γραφείο, το κέντρο διαλογής, η αποθήκη, το κατάστημα, ο χώρος που δουλεύει ο συνάδελφος που διαγνώστηκε. 

Παίρνουμε Τη Ζωή Μας Στα Χέρια Μας

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ