Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής που συνεχίζει το μπαράζ απολύσεων που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ η εργοδοσία απολύει συναδέλφους που έχουν συμμετάσχει παλιότερα σε κινητοποιήσεις. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Το παραπάνω γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθετικών ενεργειών τη εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και του σωματείου τους.

          Είναι η ίδια εργοδοσία που αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Χαϊδαρίου να υπογράψουν «λευκές» Συμβάσεις Εργασίας. Είναι οι ίδιοι που στα Γλυκά Νερά αθετούν μέσα σε ελάχιστες ώρες ότι αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του ΣΕΤΤΑ να συμφωνήσουν, που τρομοκρατούν τους συναδέλφους, που επί της ουσίας τους ζητούν εκβιαστικά να ανεχτούν να χάσουν δικαιώματα, με αντάλλαγμα την απορρόφηση του καταστήματος από τη μητρική. Είναι η εργοδοσία που απέναντι στα δίκαια αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου για μέτρα προστασίας στου χώρους δουλειάς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, απάντησε με εξώδικα.

          Είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε εργαζόμενο στην Γενική Ταχυδρομική και σε όλο τον κλάδο ότι τα λόγια περί εργασιακής ειρήνης είναι κούφια λόγια. Με την εργοδοσία του κλάδου βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Είναι αυτοί που πλουτίζουν στις πλάτες μας, που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους και μπροστά σε αυτόν το στόχο δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε την ανθρώπινη ζωή όπως περίτρανα μας απέδειξαν και στην πανδημία.

Σύμμαχο έχουν τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το ίδιο το αστικό κράτος, που οι δικοί τους νόμοι είναι αυτοί που κατοχυρώνουν την εκμετάλλευσή μας, το ξεζούμισμά μας. Αυτό που τους φοβίζει είναι η οργάνωση της πάλης, η μαζικότητα, τα μαζικά σωματεία με γραμμή σύγκρουσης με την πολιτική τους. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και συμπληρώνει σήμερα η ΝΔ με το νόμο για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων. 

          Το ΣΕΤΤΑ αντιλαμβανόμενο τον ρόλο του, ως κλαδικό σωματείο, καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής και στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής και του σωματείου τους. Με απόφαση του ΔΣ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας στην Γενική Ταχυδρομική την Πέμπτη 16/7 και ώρες 16:00-20:00.

          Με πρωτοβουλία του καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των συναδέλφων τους στη Γενική Ταχυδρομική. Να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους. Είναι η ώρα του συντονισμού της πάλης και της δράσης των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στη συντονισμένη επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης-ΕΕ. Σε αυτόν τον αγώνα το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού, δίνει όλες του τις δυνάμεις. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποίησε την Κυριακή σύσκεψη καλόντας όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και στην οποία παραβρέθηκαν τα σωματεία της ACS και SPEEDEX

          Προειδοποιεί την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής να πάρει πίσω τώρα τις απολύσεις, να σταματήσει τώρα τις διώξεις στο επιχειρησιακό σωματείο και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να τηρήσει άμεσα όλα τα συμφωνηθέντα στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά. Θα μας βρουν μπροστά τους, Τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

          Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο δρόμος της οργάνωσης στον κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων, με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, επιχειρησιακά και κλαδικό. Αυτό μας απέδειξαν και οι συνάδελφοι στα Γλυκά Νερά που με την παλικαρίσια στάση τους, δρώντας σαν μια γροθιά με το κλαδικό τους σωματείο ακύρωσαν στην πράξη τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4:00

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, 7:30 το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας