Η εργοδοσία χέρι χέρι με την Κυβέρνηση τον καιρό της πανδημίας έκαναν  ότι περνούσε από το χέρι τους για να μας ξεζουμίσουν κυριολεκτικά, χωρίς να υπολογίζουν την υγεία μας, τις συνθήκες δουλείας μας, την ανάγκη μας για ξεκούραση μέσα στην μέρα, τα Σαββατοκύριακα, την άδεια μας. Το μόνο που υπολόγιζαν ήταν πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Για αυτό τον λόγω πήραν τα μέτρα που πήραν, τις ΠΝΠ για τα ΕΛΤΑ, για αυτό στην ACS (που ανακοίνωσε κέρδη 15%, για το 1ο 3μήνο του 20) πιέσανε για δουλεία το Σαββατοκύριακο, στην Γενική Ταχυδρομική δεν δίναν μέσα προστασίας, στην Speedex η εργοδοσία αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ. Δεν δίστασαν να απολύσουν την ώρα που η δουλεία έχει ανέβει κατακόρυφα. Τα παραδείγματα της εργοδοτικής επίθεσης που δεχόμαστε είναι αναρίθμητα.

Είναι απαράδεκτο σήμερα, που η δουλεία έχει χτυπήσει κόκκινο, να μην γίνονται προσλήψεις προσωπικού, η μόνιμη κουβέντα των αφεντικών είναι να βάλουμε και άλλο πλάτη, την ίδια ώρα γεμίζουν για τα καλά οι τσέπες τους. Πλάτη θα μας πούνε να βάλουμε και όταν θα πέσει η δουλειά στην οικονομική κρίση που θα βαθύνει. Θα μας πουν να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι, να ζήσουμε με λιγότερα να δουλεύουμε περισσότερο, θα απολύουν γιατί δεν θα υπάρχει δουλεία, με τις ευχές και τις σφραγίδες των κυβερνήσεων.

Η πείρα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης που ζήσαμε είναι πρόσφατη. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της  ΝΔ, και αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ,ΠΑΣΟΚ), αλλά και οι απαιτήσεις της  εργοδοσίας σε ένα πράγμα αποσκοπούν, να προστατευτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, και να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Σήμερα είναι ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, την δική μας επίθεση. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να μην πληρώσουμε την κρίση τους. Η συγκέντρωση των εργαζόμενων του κλάδου την Τετάρτη 15 Ιούλη θα είναι η πρώτη απάντηση μας, στην επιθετική στάση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης που ήδη προετοιμάζει το κύμα επίθεσης στους εργαζόμενους για την περίοδο της κρίσης. Κόμματι της επίθεσης είναι και το απαράδεκτο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.