ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΣΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Tο ΣΕΤΤΑ, καταγγέλλει την εργοδοσία της SPEEDEX που παρά την λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης και εντός των ημερών και της μετενέργειας  με απαράδεκτες τακτικές αρνείται την υπογραφή νέας. Η επίμονη άρνησης της είναι ενταγμένη στην συνολικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοί στην επιχείρηση αλλά και στον κλάδο ολόκληρο. Είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της εντατικοποίησης, των συνθηκών εργασίας, την συνολικότερης επίθεσης που εξαπολύουν οι επιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις.

Θέλει η εργοδοσία να συρρικνώσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους διαχωρισμούς, μισθολογικούς και όχι μόνο ανάμεσα μας. Προετοιμάζεται η εργοδοσία, να έχει ακόμα πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, να αξιοποιήσει τους νόμους της σημερινής (ΝΔ) και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) που επιτρέπουν εργασιακές σχέσεις λάστιχο και την εργοδοτική ασυδοσία (απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία κτλ). Για αυτό δεν θέλει να δεσμευτεί και για τους εργαζόμενους που, απαράδεκτα, προσλαμβάνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή ως ενοικιαζόμενους

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με συγχρόνους όρους δουλειάς κ αμοιβής, με αυξήσεις στους μισθούς, είναι ανάγκη για τον κάθε εργαζόμενο, είναι δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα αφήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι κανέναν να μας την καταπατήσει

Το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ στην εταιρία αλλά και σε όλο τον κλάδο είναι ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα. Στεκόμαστε απέναντι στην εργοδοτική κοροϊδία που δεν λογαριάζει τους εργαζόμενους και καθυστερεί την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Θα μας βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους του κλάδου, το ΣΕΤΤΑ, τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ. Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της SPEEDEX.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καλούμε σε δυναμική μαζική συμμετοχή σε αυτές.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια, ποινικοποίησης των αγώνων που εξαπολύει η εργοδοσία, που από το πρωί, τρέχει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την στάση εργασίας. Αποδεικνύει αυτό το πόσο φοβάται την οργανωμένη αντίσταση των εργαζόμενων, το πόσο της κοστίζει το να σταματήσει η παραγωγή έστω για λίγες ώρες. Αποδεικνύει την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Δείχνει  τον φόβο τους, που δεν είναι μόνο του ομίλου Σφακιανάκη, αλλά όλης της τάξης των αφεντικών, για αυτό και περάσανε το απαράδεκτο χουντικό νομοσχέδιο την προηγούμενη βδομάδα που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, σε συνέχεια του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε χέρι στο δικαίωμα μας στην απεργία.

Η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος

Απαιτούμε:

  • Να υπογραφεί τώρα ΣΣΕ, με συγχρόνους όρους δουλειάς κ αμοιβής, με αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων.
  • Η νέα ΣΣΕ να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ανεξαρτήτως, εργασιακής σχέσης και μορφής απασχόλησης.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό που επιβάλει η εργοδοσία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, που χτύπησε κόκκινο την περίοδο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και συνεχίζει.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα bonus είναι απλήρωτη δουλειά μας να ενταχθούν μόνιμα στους μισθούς και στις συμβάσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΗ, 6:00πμ

Στα γραφεία της Speedex (Σενέκα 24, Κηφισιά)