Δίνουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στο εκτρωματικό νομοσχέδιο που στόχο του έχει να μας μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους αποτελειώνοντας ότι μας απέμεινε από το 8ωρο, 5ημερο, 40ωρο. Ένα νομοσχέδιο που σκοπό του έχει να θεσμοθετήσει την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου και του 8ωρου, την δουλειά 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες την εβδομάδα, την κατάργηση του διαλείμματος στην δουλειά μας. Γιγαντώνοντας την ευελιξία και εντατικοποιώντας την εργασιακή εκμετάλλευση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι ντροπή και αίσχος την στιγμή που ο λαός της Θεσσαλίας εξακολουθεί να μετράει αγνοούμενους και νεκρούς από τα συντρίμμια της καταστροφικής πλημμύρας και την φτώχεια ήδη να πλήττει τους κατοίκους της , ενώ οι πληγές παραμένουν ανοιχτές από τις πυρκαγιές σε Έβρο, Φθιώτιδα, Δυτική Αττική και Ρόδο, η κυβέρνηση έχει το θράσος να θέλει να περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα.
Το εκτρωματικό νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στη βουλή η κυβέρνηση ΝΔ, αποδεικνύει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, ότι η εγκληματική πολιτική της δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές , ούτε το πένθος και τη δυστυχία των συνανθρώπων μας έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε ολόκληρους νομούς της χώρας μας.
Η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, καθώς και κάθε αστική κυβέρνηση διαχρονικά, υπηρετούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η πολιτική αυτή είναι που προκάλεσε τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών χρόνια τώρα ζούμε στο πετσί μας τα ευέλικτα ωράρια, την εντατικοποίηση, την μη καταβολή αδειών, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, τις μηνιαίες συμβάσεις, 15ημερες ακόμα και ημερήσιες, την ενοικιαζόμενη εργασία, τη μαύρη εργασία, την δουλειά χωρίς διάλλειμα, τα ατελείωτα ωράρια, τους χαμηλούς μισθούς κα. Για όλους αυτούς τους λόγους μεγάλο ποσοστό από εμάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραπάνω από μια δουλειές και όχι βέβαια επειδή το επιλέγουμε όπως με βρόμικο τρόπο μας λέει η κυβέρνηση, αλλά για να ζήσουμε! Τα ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIER να μην ξεχνάμε ήταν που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων και ευέλικτων μορφών εργασίας!
Στον 21ο αιώνα πόσο προοδευτικό και σύγχρονο είναι να δουλεύουμε μέχρι θανάτου, μην μπορώντας να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες? Πόσο προοδευτικό και σύγχρονο είναι οι 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να μειωθούν οι ώρες εργασίας, να παίρνονται μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση ή έστω να διασφαλίζεται η 8ωρη εργασία και οι μισθοί μας να καλύπτουν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας? Αυτό το νομοσχέδιο ΟΛΕΘΡΟΣ για τα εργασιακά μας δικαιώματα μας γυρνάει αιώνες πίσω, περίπου 150 χρόνια πριν την καθιέρωση του 8ώρου! Για αυτό να αναλογιστούμε πως το νομοσχέδιο αυτό αν επιτρέψουμε να περάσει θα εφαρμοστεί άμεσα και στον κλάδο μας!
Η ποινικοποίηση στο δικαίωμα της διεκδίκησης και της συνδικαλιστικής δράσης που είναι ένα από αυτά που προβλέπει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, βάζει βασικό στόχο να περάσουν όλα όσα προβλέπει αυτός ο νόμος χωρίς καμία αντίδραση, απειλώντας και τρομοκρατώντας με βαρύτατο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης, όσους αγωνίζονται και μπαίνουν μπροστά στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και την καταστολή που στήνουν στους χώρους δουλείας κράτος και εργοδότες.
Εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το νέο έγκλημα της κυβέρνησης. Με όπλο μας τον ενωτικό ταξικό αγώνα μέσα από τα Συνδικάτα μας για μια ακόμη φορά να αποδείξουμε ότι όταν υπάρχει μαζική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μας οι νόμοι τους πάνε εκεί που ανήκουν στον κάδο των αχρήστων!
Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καλεί τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου μας να οργανώσουν τις συζητήσεις τους, με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, για την προετοιμασία της απεργιακής μας απάντησης!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023 10:30π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Leave a Reply