Την ώρα που ο λαός της Θεσσαλίας εξακολουθεί να μετράει αγνοούμενους και νεκρούς από τα συντρίμμια της πλημμύρας και την φτώχεια ήδη να πλήττει τους κατοίκους της , με τις πληγές να παραμένουν ανοιχτές από τις πυρκαγιές σε Έβρο, Φθιώτιδα, Δυτική Αττική και Ρόδο, η κυβέρνηση τολμά να φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου και του 8ωρου, την δουλειά 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες την εβδομάδα, την κατάργηση του διαλείμματος στην δουλειά μας. Γιγαντώνοντας την ευελιξία και εντατικοποιώντας την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση ΝΔ εχθές κατέθεσε στις επιτροπές της βουλής το εκτρωματικό νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, ότι η εγκληματική πολιτική της δεν υπολογίζει δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές , το πένθος και τη δυστυχία των ανθρώπων που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Διακαής πόθος της κυβέρνησης καθώς και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι να υπηρετεί πιστά την αντιλαϊκή πολιτική για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η πολιτική αυτή είναι που προκάλεσε τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα και ο λαός δεν πρόκειται να γίνει θεατής σε αυτό το νέο έγκλημα της κυβέρνησης! Στον 21ο αιώνα δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι θανάτου, απαιτούμε δουλειά που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες μας στο σήμερα , τις δικές μας και της οικογένειάς μας!!! Ενωμένοι σαν μια γροθιά με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα συνδικάτα μας προετοιμάζουμε την απάντησή μας, κλιμακώνουμε με απεργιακό ξεσηκωμό!

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καλεί τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου μας να οργανώσουν άμεσα τις συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε άμεση, αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο- όλεθρος για τα εργασιακά, μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:

  • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη
  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ- ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19.30. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ( 18.45 στην παλαιά Βουλή)