Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων -Ταχυμεταφορών Αττικής καταδικάζει το αποτρόπαιο εγκληματικό γεγονός, που συντελέστηκε στο πλοίο «BLUE HORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου νέου και τους διαβεβαιώνουμε πως θα παλέψουμε ώστε το το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, πως δεν θα μείνει ατιμώρητο και θα πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες κάποιων μελών του πληρώματος που συμμετείχαν στο περιστατικό, της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των υπηρεσιών του. Ο άτυχος Αντώνης πετάχτηκε στην θάλασσα κι ενώ πάλευε μέσα στα απόνερα να διασωθεί, δόθηκε κανονικότατα εντολή να ξεκινήσει το πλοίο, αφού η καθυστέρηση του θα σήμαινε «χασούρα» για την εφοπλιστική εταιρεία καθώς «ο χρόνος είναι χρήμα». Στο ζύγι ανθρώπινη ζωή-κέρδος, στο σάπιο αυτό σύστημα που το κέρδος των επιχειρήσεων είναι το ζητούμενο, η ανθρώπινη ζωή χάνει.

Πρόσφατα σύστηκε το πανελλήνιο με τα συνθήματα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία», «Όσο εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», με αφορμή το άλλο έγκλημα στα Τέμπη. Ακολούθησαν κι άλλα με τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, αυτά που έρχονται να συμπληρωσουν τα καθημερινά που συντελούνται στους χώρους εργασίας, τα εργατικά «ατυχήματα» ελλέιψη μέτρων ασφαλείας. 

Αξιοσημείωτη και η απουσία του λιμενικού την στιγμή της δολοφονίας, εν αντιθέση  με την ισχυρή του παρουσία στις συγκεντρώσεις καταδίκης του εγκλήματος, πάνω στους καταπέλτες των πλοίων! Μία εικόνα γνωστή από ημέρες απεργιών όπου οι λιμενικές αρχές δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ !