Το συνδικάτο μας Σ.Ε.Τ.Τ.Α καταγγέλλει την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί εις βάρος των εργαζομένων σε πολλά καταστήματα της συγκεκριμένης εταιρίας , που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Οι καταγγελίες που δέχεται το σωματείο μας από εργαζόμενους της εταιρίας αφορούν τα μηχανάκια των courier τα οποία κατά πλειοψηφία τους λειτουργούν με σμπαραλιασμένα λάστιχα εφόσον η εταιρία δεν φροντίζει να τα αντικαθιστά όπως προβλέπεται από το νόμο κάθε 2 χρόνια . Τα ατομικά μέσα προστασίας είναι ανεπαρκή για παράδειγμα τα κράνη είναι εντελώς ακατάλληλα και αμφιβόλου ποιότητας για έναν εργαζόμενο εφόσον είναι ανοιχτά και κατά συνέπεια δεν παρέχουν στους συναδέλφους ασφαλή οδήγηση καθώς και αδιάβροχα, μπουφάν και επιγονατίδες. Τα σέρβις των οχημάτων δεν τηρούνται με βάση τη νομοθεσία με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια, καθώς και στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος πάνω στην δουλειά του πέσει το κινητό και προκύψει κάποια φθορά καλείται να τη χρεωθεί από την τσέπη του. Και το κερασάκι στο άθλιο εργασιακό καθεστώς που έχει να αντιμετωπίσει ένας εργαζόμενος στην WPS είναι ότι εδώ και ένα χρόνο τις τριετίες του τις λαμβάνει με μορφή bonus πράγμα πρωτάκουστο αφού κάτι τέτοιο ξεπερνάει κάθε φαντασία όπως και τις υπερωρίες του Σαββάτου τις πληρώνονται με την ώρα χωρίς να δηλώνονται πουθενά!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α απευθύνει μαζικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην WPS για οργάνωση στο κλαδικό τους σωματείο, να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα να παλεύει από τα κάτω κάθε μορφή εκμετάλλευσης! Συνάδελφοι δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα έρθουν λύσεις από τα πάνω. Οργανώσου τώρα στο συνδικάτο και πάλεψε με τις δυνάμεις συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις αυτές που χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή που αγωνίστηκαν και οργάνωσαν μεγάλους νικηφόρους αγώνες ( E-food,COSCO) οι δυνάμεις αυτές που ενώνουν τη φωνή τους χρόνια τώρα με εκατοντάδες ταξικά συνδικάτα. Ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε όχι μόνο να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση , αλλά και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

Διεκδικούμε :

  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα
  • Μέσα ατομικής προστασίας ( κράνος, μπουφάν μηχανής, αδιάβροχο, νερό, χυμό )
  • Εταιρικά οχήματα με συντήρηση τους στην πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη
  • Λέμε ΟΧΙ στις αδήλωτες υπερωρίες
  • Να δοθούν οι τριετίες όπως προβλέπεται από το νόμο και όχι με την μορφή bonus.