Όχι άλλο αίμα-Καμία θυσία για τα κέρδη των εργοδοτών

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό ατύχημα στην Cosco όπου στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου και ένας λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων. Σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στην Cosco μέσα σε ένα 24ώρο όταν ήδη θρηνούμε για τον θάνατο του συναδέλφου Δημήτρη Δαγκλή λίγους μήνες πριν.

Οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι εγκληματικές που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων. Μέτρα τα οποία τα απαιτούν καιρό τώρα οι συνάδελφοι στην Cosco μέσω του σωματείου τους  ΕΝΕΔΕΠ. Αντίθετα στον βωμό των κερδών τους δε διστάζουν να συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο, να θυσιάζουν και να σακατεύουν και άλλους εργάτες.

Και στον κλάδο μας, τον κλάδο των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών βιώνουμε καθημερινά, ότι μπροστά στα κέρδη τους οι εργοδότες δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Όταν καλούμαστε να δουλέψουμε με τον καύσωνα, τον χιονιά, τις πλημμύρες, να διανύουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα στη βάρδια. Όταν αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και δεύτερη δουλειά, γιατί ο μισθός μας δε φτάνει για τίποτα, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε στο δρόμο εφτά μέρες την εβδομάδα, πάνω από δέκα ώρες την ημέρα με ότι κινδύνους περιέχει αυτό για τις ζωές μας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας, με όλους τους τρόπους, στους εργαζόμενους της Cosco που κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματά τους μέσω από το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, που αγωνίζονται για τη προστασία της ζωής τους απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση οι οποίες όχι μόνο καθημερινά τους βάζουν σε κίνδυνο, αλλά επιστρατεύουν ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής ώστε να συνεχίσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα ανενόχλητοι.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο μας να πάρουν θέση και να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στου εργαζόμενους της Cosco που παλεύουν για το αυτονόητο: για να μπορούν να γυρίζουν σώοι και αρτιμελείς στα σπίτια τους μετά τη λήξη της βάρδιας τους. 

Στέλνουμε μήνυμα: ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ – ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα, να πλημμυρίσει το Σύνταγμα στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ

Προσυγκέντρωση των συνδικάτων 9.30 πλ.Κάνιγγος