Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIER) αναδεικνύεται σε πρωταθλητής στις απολύσεις και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων στον κλάδο μας. Απέλυσε 1.000 ενοικιαζόμενους εργαζομένους στις αρχές του 2020. Συνέχισε με άλλες 2.000 απολύσεις μόνιμου προσωπικού το 2021 που τις βάφτισε εθελούσιες αποχωρήσεις και τώρα το 2022 ξεκινάει νέο μπαράζ απολύσεων ενοικιαζόμενων που φτάνουν τους 250 εργαζόμενους.

Το κράτος ΕΛΤΑ αφού ξεζούμισε εκατοντάδες εργαζόμενους μέσα στην πανδημία, αφού τους ανάγκασε να δουλεύουν ως ενοικιαζόμενοι, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και χωρίς να τους δίνει καν τις νόμιμες άδειες, φτάνει στο σημείο να τους πετά στο δρόμο και μάλιστα χωρίς αποζημίωση αφού τόσα χρόνια τους έχει εγκλωβισμένους με συμβάσεις μήνα. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι απολύονται γιατί «περισσεύουν» όπως κυνικά λέει η Κυβερνητική Διοίκηση, αρχίζουν τις αποσπάσεις στο μόνιμο προσωπικό, μένουν υποστελεχωμένα εκατοντάδες γραφεία και η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο. Αποδεικνύεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχει ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι η ενοικιαζόμενη εργασία στα ΕΛΤΑ γιγαντώθηκε μετά από νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ. Υπενθυμίζουμε ότι απολύσεις ενοικιαζόμενων στα ΕΛΤΑ είχαμε και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τις τριετίες και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει σήμερα την αντιλαϊκή πολιτική του κράτους των εργοδοτών.

Τεράστιες ευθύνες έχουν επίσης τα τσιράκια της διοίκησης, των εργοδοτών. Οι πλειοψηφίες στην ΠΟΣΤ και στα επιχειρησιακά σωματεία των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER οι οποίοι όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν τους ενοικιαζόμενους ως εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και δε τους δέχονται ως μέλη τους, αλλά στην ουσία είναι σύμφωνοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας οι οποίες φέρουν και την υπογραφή τους!

Το ΣΕΤΤΑ απευθύνει μαζικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER) , σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου συνολικά , να απαντήσουν μαχητικά μαζί με το Σωματείο τους στα σχέδια της Κυβέρνησης, στις νέες απολύσεις. Σήμερα που η ακρίβεια έχει μηδενίσει τους άθλιους μισθούς μας, που τα δικαιώματά μας καταπατούνται με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους και τον πρόσφατο νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη, που συνεχίζονται οι απολύσεις στον κλάδο μας, είναι ανάγκη όλοι οι συνάδελφοι να οργανωθούμε στο Κλαδικό μας Συνδικάτο το ΣΕΤΤΑ. Να οργανώσουμε όλοι μαζί την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για αυξήσεις στους μισθούς, για μετατροπή όλων των συμβάσεων ενοικίασης σε αορίστου στα ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIER  για κατάργηση του θεσμού των franchise.

Καλούμε όλους του συναδέλφους του κλάδου να συσπειρωθούν στα Επιχειρησιακά τους Σωματεία και να δράσουν με εκείνες τις δυνάμεις που δίνουν τη μάχη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που κάνουν προσπάθεια να οργανώσουν τον αγώνα για την αντίσταση και τη διεκδίκηση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30(Χαλκοκονδύλη 37, 8ος Όροφος) ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ-ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΔΕΜΑ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΔΕΜΑ ΔΕ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ.