Το απερχόμενο ΔΣ του ΣΕΤΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και σε όλους τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη της COSCO.

Ο χαμός του συναδέλφου μας γεμίζει οργή. Δεν έχει να κάνει ούτε με την κακιά την ώρα, ούτε με την ατομική ευθύνη του συναδέλφου. Είναι αποτέλεσμα των επικίνδυνων  συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Οι ευθύνες της εργοδοσίας είναι εγκληματικές, που στο βωμό των κερδών τους δεν υπολογίζουν ούτε τις ζωές των εργατών.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες, που όλα τα χρόνια νομοθετούν για τους εργοδότες σε βάρος των εργατών, έχουν δώσει στα χέρια των εργοδοτών ένα ολόκληρο αντεργατικό οπλοστάσιο σε βάρος μας. Στον κλάδο των Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών καλούμαστε να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, ήλιο με ήλιο, στον καύσωνα, στις πλημμύρες, χωρίς μέτρα υγείας ασφάλειας, χωρίς ΒΑΕ.

Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε να μη θρηνήσει άλλο νεκρό η τάξη μας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για τους υπαίτιους του εργοδοτικού εγκλήματος.

Να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας σε  όλους τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/10 5:00 μμ στο ΣΕΜΠΟ. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου μας να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης των εργατών της COSCO.