6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

            Το ΣΕΤΤΑ παίρνοντας υπόψη του την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας και συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για τη οργάνωση της πάλης στον κάθε χώρο δουλειάς, κάλεσε για δεύτερη φορά σε σύσκεψη τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Αυτή τη φορά η συμμετοχή των σωματείων ήταν μεγαλύτερη.

            Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι του κλάδου εν μέσω πανδημίας έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο υπερεντατικοποίησης, με 10ωρα και 12ωρα, με δουλειά τα Σαββατοκύριακα, με την πίεση να χτυπάει κόκκινο ακόμη και στο οχτάωρο και ταυτόχρονα να είμαστε εκτεθειμένοι στην πανδημία, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, με τα κρούσματα να πληθαίνουν, πολλά από τα οποία η εργοδοσία φροντίζει να αποκρύπτει. Την ώρα που ο όγκος δουλειάς έχει εκτιναχθεί οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν κατακλείσει τον κλάδο, οι ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι σε franchize βιώνουν ακόμη πιο στυγνή εκμετάλλευση, χωρίς να τολμούν να σηκώσουν κεφάλι κάτω από τον κίνδυνο της απόλυσης.

            Η εργοδοσία έχει δείξει τις επιδιώξεις της. Τσάκισμα κάθε φωνή αντίστασης, επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας, με στόχο το ξεζούμισμά μας. Αυτό δείχνουν και οι σχεδόν 2.000 απολύσεις στα ΕΛΤΑ, οι συνεχιζόμενες και με σχέδιο απολύσεις στη Γενική Ταχυδρομική, εργαζόμενοι πάνω από μια 10ετία οι περισσότεροι.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ! 

Σύμμαχο τους έχουν το κράτος και τις κυβερνήσεις του. Η ΝΔ πατάει πάνω στα νομοσχέδια της «προοδευτικής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έβαζαν εμπόδια στην απεργία, που επέκτειναν την ενοικιαζόμενη εργασία. Μετά τον πακτωλό επιχορηγήσεων και διευκολύνσεων στους εργοδότες έρχεται με νέο νομοσχέδιο να δώσει το οριστικό χτύπημα στο 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Φέρνει την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς και την άρση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, προσπαθεί να βάλει χέρι στα σωματεία με το ηλεκτρονικό μητρώο, με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και συνελεύσεις να εντείνει την νοθεία προς όφελος των εργατοπατέρων και των εργοδοτών. Όλα αυτά στην προσπάθειά της να ξεμπερδεύει με τους εργατικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Αυτό δείχνει ότι το κράτος των εργοδοτών έχει συνέχεια, ανεξάρτητα το ποιος είναι στην κυβέρνηση.  

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

Βασικό ζήτημα είναι η οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 6 Μάη. Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του κλάδου μπορεί να αποτελέσει απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν την απεργία, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με συζήτηση με τους εργαζόμενους σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο. Σε αυτόν τον αγώνα το ΣΕΤΤΑ θα δώσει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να φτάσει σε όλο τον κλάδο, θα συμβάλλει με κοινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους συναδέλφους να γραφτούν στα σωματεία τους, να οργανωθούν στο κλαδικό τους το ΣΕΤΤΑ, να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία τους. Μόνο με τη μαζική συμμετοχή μπορούν να δυναμώσουν τα σωματεία μας, η φωνή μας, να νοιώσει τη δύναμή μας η εργοδοσία. Καλούμε σε ετοιμότητα, να παρθούν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το νέο νομοσχέδιο που χτυπάει το 8ωρο.

Για το ΣΕΤΤΑ η ενότητα της πάλης των εργαζομένων κρίνεται στην καθημερινή προσπάθεια για οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.