Ενα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο! Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να  πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό, αντί να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς καμιά αποζημίωση, βοηθάει να πλουτίσουν ακόμα πιο πολύ οι μεγαλοκλινικάρχες  της ιδιωτικής Υγείας, αφού οι αποκλεισμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα δεν εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Ακόμα και εδώ η κυβέρνηση  αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία  για να μπουκώσει με ζεστό χρήμα από την τσέπη μας, και να κατοχυρώσει νέα οφέλη,  που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερα πλούτη στο μεγάλο κεφάλαιο κάτι που χρόνια τώρα σιγοντάρουν όλες οι κυβερνήσεις με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Σήμερα βρισκόμαστε στο «τρίτο κύμα» της πανδημίας και η κατάσταση στον κλάδο μας παραμένει ακριβώς η ίδια! Εργαζόμενοι και πολίτες συνωστιζόμαστε στα κέντρα διαλογής – Ηub, στα γραφεία, στα καταστήματα. Η μη τήρηση των μέτρων προστασίας, η έλλειψη των μέσων προστασίας μας, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις περισσότερες εταιρίες του κλάδου. Με μπροστάρη τον κρατικό ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑCOURIER  που ουδέ ποτέ έχει πραγματοποιήσει τεστ στους εργαζόμενους και μάλιστα σε περίπτωση που καταγραφεί περιστατικό σε παραπέμπει  να κάνεις το τεστ μόνος, γιατί όπως υποστηρίζει τέτοιο κόστος δεν μπορεί να το σηκώσει ο οργανισμός, ακολουθούν μεγάλες εταιρίες του κλάδου όπως η Γενική Ταχυδρομική που πριν λίγες μέρες στο  κεντρικό HUB στο Ρέντη  βρέθηκαν 8 εργαζόμενοι θετικοί και η εργοδοσία αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, απλά έκανε ιχνηλάτιση, για να διώξει αυτούς που έχουν κορονοϊό για να μην κολλήσουν οι υπόλοιποι και μείνει πίσω η δουλεία. Η ίδια εργοδοσία που στην αρχή της πανδημίας μοίραζε στους εργαζόμενους νερό και σαπούνι! Και μόλις αυτή την βδομάδα στην ΑCS είχαμε 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο  κεντρικό HUB. Οι εργαζόμενοι του κλάδου  είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό, αφού δεν έχουμε σταματήσει όλο αυτόν τον καιρό να δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή και ότι οι ζωές μας μπροστά στα κέρδη τον εργοδοτών μας δεν έχουν καμία αξία!

Όλα βέβαια γίνονται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, που όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας επικαλούνται την ατομική ευθύνη, κλείνουν μάτια και αυτιά, μπροστά στις ανάγκες για θωράκιση της υγείας των εργαζομένων. Εφαρμόζουν κάθε φορά πρωτοκόλλα λάστιχο, που δεν θωρακίζουν από τον κορονοϊό, αλλά προστατεύουν τα κέρδη των εργοδοτών, αφού τα διαμορφώνουν μα γνώμονά τις αντοχές τις οικονομίας. Τα ΜΜΜ, οι χώροι δουλείας όπως στον κλάδο μας, είναι από τους βασικότερους χώρους διασποράς του ιού! Σφυρίζουν  αδιάφορα μπροστά  στις υποδείξεις των υγειονομικών και των Σωματείων που δεν σταματούν να  προτείνουν μέτρα για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας  μας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών ζούμε εδώ και πολύ καιρό την πλήρη εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ξεκούραση χωρίς άδειες, με αυξημένο τον κίνδυνο σε εργατικά ατυχήματα, με τους χώρους δουλειάς μας να είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για εμάς τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας αλλά και τους παραλήπτες!

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΝΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ κ’ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα, χωρους δουλειας – σε περιπτωση κρουσματοσ δεν επιστρεφουμε στην δουλεια αν δεν ικανοποιηθουν όλα τα απαραιτητα για την προστασια μας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ