ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από όταν στην  Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα ελάφρυνσης για τους εργοδότες , που όλο αυτό το διάστημα και ενώ εμείς οι εργαζόμενοι ματώνουμε δουλεύοντας στο κόκκινο αυτοί αβγατίζουν τα πλούτη τους και ταυτόχρονα περνούν  και νέα μέτρα, που καταργούν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Δεν είναι τυχαίο , ότι βρήκαν τώρα την ευκαιρία στην περίοδο της κρίσης να περάσουν ότι αντεργατικό μέτρο έχει σκαρφιστεί το μυαλό τους που να τσακίζει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα μας! Δεν μας αφήνουν να διαδηλώνουμε ,να απεργούμε, να είμαστε οργανωμένοι στα συνδικάτα μας , ακόμα και στις υπερωρίες βάζουν χέρι!

Μήνες τώρα από την αρχή ακόμα της πανδημίας εμείς οι  εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία –Ταχυμεταφορές δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή βιώνοντας εντατικοποίηση,  τρομοκρατία, μισθούς πείνας, απλήρωτα μεροκάματα, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, μη τήρηση της κανονικής μας άδειας, δουλειά το Σαββατοκύριακο, αναγκαστική αλλαγή βαρδιών,  απολύσεις  κ.α.  Ειδικά σήμερα που η δουλεία μας έχει τριπλασιαστεί  το μόνο που μας ζητούν τα αφεντικά είναι να βάλουμε κι άλλο πλάτη αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Η δουλεία μας σε συνθήκες δεύτερου κύματος της πανδημίας μας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση την ίδια στιγμή, στοιβάζει τον κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους δουλείας, τα παιδιά στα σχολεία   Χρειάζεται εδώ και τώρα αγώνας να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Σε κάθε περίπτωση κρούσματος θα ελέγχεται πλήρως, το γραφείο, το κέντρο διαλογής, η αποθήκη, το κατάστημα, ο χώρος που δουλεύει ο συνάδελφος που διαγνώστηκε.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα αφεντικά μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα ούτε την υγεία μας, ούτε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ένα πράγμα υπολογίζουν μόνο πως θα τα αυξήσουν ακόμα πιο πολύ!  Όμως εμείς συνάδελφοι έχουμε πλούσια πείρα από την προηγούμενη οικονομική κρίση που είναι πολύ πρόσφατη.

Στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΝΔ μαζί με των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και μπροστά στις απαιτήσεις της εργοδοσίας που αποσκοπούν σε ένα και μοναδικό να προστατεύονται οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια και να την πληρώνουμε εμείς θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους σαν μια γροθιά!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι η πραγματική ετυμηγορία για να μπουν ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Αυτή η μεγάλη αλήθεια φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ,δεν πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να δείχνουμε καμία ανοχή . Η απάντησή μας πρέπει να δοθεί με οργάνωση της πάλης μας για την διεκδίκηση  ασφάλισης και αμοιβής που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας !

Αυτό το μήνυμα στέλνει το ΣΕΤΤΑ και όλα τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ . Δεν πρόκειται να κάτσουμε  με  σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στους εκμεταλλευτές μας. Η ισχυροποίηση του σωματείου μας του ΣΕΤΤΑ, είναι ένα ακόμα βήμα γιατί  μόνο με δυνατό ταξικό κίνημα και αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

        Δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε Κυβέρνηση και Εργοδοσία, δεν παζαρεύομε την Υγείας μας, τα δικαιώματα μας.

Στα σχέδια τους θα μας βρουν μπροστά τους!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ αρκετά ματώσαμε όλα αυτά τα χρόνια…

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ!!!

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet, για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών, για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, και των ιδιωτικών ΜΕΘ.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,

στην  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Συνδικάτου μας, 6.00μμ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ.