Η σημερινή μας γενική συνέλευση πραγματοποιείτε σε μια περίοδο πολιτικών εξελίξεων που στην ουσία είναι συνεχεία των προηγούμενων και εξελίσσονται με φόντο την πανδημία του κορονοιού που ξέσπασε και στην χώρα μας εδώ και κάποιους μήνες.

Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέτρα, οι συμφωνίες σε διεθνές επίπεδο, η οποιαδήποτε απόφαση παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν σκοπό την θωράκιση και την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό το διάστημα ξετυλίγεται μπροστά μας νέα φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης  η οποία θα φέρει νέα δεινά  για τους εργαζόμενους και το λαό δηλαδή, ανεργία, απολύσεις ,παραπάνω επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ,τρομοκρατία κ.α  Σκόπιμα για ακόμη μια φορά φροντίζουν να κρύβουν τα αίτια της νέας οικονομικής κρίσης και μάλιστα αυτή τη φορά την βαφτίζουν υγειονομική κρίση , ενώ λίγους μήνες πριν ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και αστικά επιτελεία διαλαλούσαν ότι προβλέπεται νέα ύφεση στα οικονομικά αποτελέσματα των ΗΠΑ ,ΕΕ και ΚΙΝΑΣ.

Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με όξυνση των ανταγωνισμών να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι ιδιαίτερα σε ΗΠΑ-ΚΙΝΑ ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα το βασικότερο, ότι στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα οι ΗΠΑ φαίνεται ότι πάνε να χάσουν την πρωτοκαθεδρία και να αντικατασταθούν από ΚΙΝΑ. Και αυτό το ζήτημα δεν είναι κάτι απλό που μπορεί να λυθεί στα λόγια, είναι ανταγωνισμοί που έχουν τεράστιες επιδιώξεις και αντιθέσεις.

Στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού από τις αστυνομικές αρχές  αλλά και τα χιλιάδες θύματα από τον κορονοϊό φαίνεται ακόμα πιο έντονα η σαπίλα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Είδαμε το  τελευταίο διάστημα τον λαό σε ΗΠΑ αλλά  και σε όλο τον κόσμο  τους καταπιεσμένους, φτωχούς, εργαζόμενους να   διαδηλώνουν ενάντια στον ρατσισμό στην φτώχεια  την ανασφάλεια και την τρομοκρατία. Αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι για την φτώχεια, την ανεργία, τους νεκρούς, τα θύματα, τον ρατσισμό, την προσφυγιά, υπεύθυνος είναι ο καπιταλισμός που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην εργατική τάξη που της βάζει εμπόδιο στο να ονειρεύεται να ελπίζει που δεν την αφήνει να αναπνεύσει!

Το ΣΕΤΤΑ την περίοδο της καραντίνας έδωσε μάχη για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με παρεμβάσεις, εξορμήσεις, περιοδείες στους χώρους δουλείας απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων βάσει των οδηγιών που έδινε το εθνικό σύστημα υγείας, απαιτήσαμε να μην υπάρξουν αρνητικές αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα εργαζομένων, να μην απολυθεί κανείς, να μην χαθεί καμία ημέρα άδειας. Διαμορφώσαμε πλαίσιο αιτημάτων ,παρεμβαίναμε τηλεφωνικά ή και με φυσική παρουσία σε χώρους. Πήραμε πρωτοβουλίες και συμμετείχαμε στην ημέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ, στην ημέρα δράσης στους χώρους δουλειάς βγαίνοντας σε 12 χώρους , παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και παρεμβαίναμε με ανακοινώσεις. Η καλή παρακολούθηση εν μέσω πανδημίας με κάθε τρόπο ,μας βοήθησε να βγάζουμε ανακοινώσεις και να προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε  σε Γενική Ταχυδρομική με βασικό την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ειδικά τις πρώτες μέρες ,με  τα εξώδικα της εργοδοσίας σε εκλεγμένους, με τις απολύσεις που έγιναν .Στην ACS για την εντατικοποίηση και την δουλειά τα ΣΚ, στα ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και την απόλυση εργαζομένου. Πήραμε μέρος στην πρωτοβουλία του κλαδικό σωματείο επισιτισμού – τουρισμού με τους διανομείς, με κορύφωση την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα που με την πειθαρχημένη απειθαρχία του ταξικού εργατικού κινήματος ,σταθήκαμε κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης που με αφορμή την προστασία της δημόσιας υγείας ,προσπάθησε να μεταφέρει την Πρωτομαγιά 10 μέρες μετά!

Καθημερινά  το συνδικάτο μας δεχόταν καταγγελίες από εργαζόμενους. Η κατάσταση που επικράτησε στους χώρους δουλειάς ειδικά τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η πανδημία ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εκ περιτροπής εργασία ,τις απειλές για απολύσεις, την αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουμε άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουμε χρήση της κανονικής μας άδειας. Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι εργοδότες μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας!

Οι ΠΝΠ ήρθαν σαν λύση από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου για να βοηθήσουν  στην επίθεση  των σχεδιασμών της εργοδοσίας δίνοντας τους νέα εφόδια να αξιοποιήσουν και στον δικό μας κλάδο, προκειμένου να βγούν ακέραιοι χωρίς να επωμιστούν κανένα βάρος. Οι ΠΝΠ  είναι αυτές που έδωσαν την δυνατότητα για μετακινήσεις από την μια εταιρία στην άλλη (ΕΛΤΑ –ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ) ,για αλλαγή έργου, για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν σε καταστήματα κάθε φορά. Εδώ θυμίζουμε τις εκατοντάδες απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων συναδέλφων μας λίγο πριν την πανδημία, προκύπτοντας κενά που αντί να καλυφθούν με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με την αξιοποίηση της ΠΝΠ μας κάνουν μπαλάκι από την μια εταιρία στην άλλη! Όπως επίσης κατάταξαν τα ΕΛΤΑ σε επιχείρηση που χρειάζεται να λειτουργεί αδιάλειπτα όπως και τα νοσοκομεία δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον εργοδότη να ανακαλεί τις άδειες ειδικού σκοπού.

Συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης ,βρεθήκαμε να βάζουμε το χέρι μας όλο και πιο βαθιά στην τσέπη μας πληρώνοντας μνημονιακά μέτρα  για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση χωρίς όμως τελικά έστω και ένα από αυτά να καταργηθούν! Και σαν να μην έφτανε αυτό  ότι μέτρο είχε απομείνει να περάσουν το περνάνε αδιάκοπα αξιοποιώντας την πανδημία ως ειδική κατάσταση, για να ενισχυθεί η συναίνεση, η καταστολή και να εμπεδωθούν από το λαό όλα αυτά τα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν ως αναγκαία κοινωνικά μέτρα!

Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι ,μέσα από τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ αποδεικνύεται η πολιτική που εφαρμόζεται από την σημερινή κυβέρνηση ΝΔ που επάξια συνεχίζει αυτά που εφάρμοσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με την συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Έφεραν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική της ΕΕ για την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Στα ΕΛΤΑ έκλεισε δημόσια διαβούλευση για την καθολική υπηρεσία με την συμμετοχή ΕΛΤΑ και ACS για την αλλαγή της ,αλλάζοντας ημέρες επίδοσης, αυξάνοντας τες κατά δύο. Οι αντιθέσεις μεταξύ των κεφαλαίων του κλάδου φάνηκα και στην διαβούλευση και για τους ΤΚ στην πρόταση του ΕΛΤΑ να υπάρχει διαφοροποίηση με τις υπόλοιπες εταιρίες ταχυμεταφορών , λόγω της φύσης της υπηρεσίας που παρέχουν. Με αφορμή τις εξελίξεις έστησαν μέχρι και ψεύτικο καβγά ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ.

Φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ότι έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους για να κρύψουν το βασικό, ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στα ΕΛΤΑ για τον εκσυγχρονισμό, η λεγόμενη αναδιάρθρωση στα ΕΛΤΑ έχει στόχο την μετατροπή τους σε σύγχρονη καπιταλιστική επιχείρηση με ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους, με ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση, δουλεία χωρίς δικαιώματα ενώ την ίδια στιγμή ανοίγεται ο δρόμος στην αγορά για την δραστηριοποίηση άλλων κεφαλαίων στον κλάδο. Βασικό τους στόχο έχουν την κερδοφορία της επιχείρησης για την ενίσχυση των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε κερδίζοντας  μέσω του κρατικού προυπολογισμού με την βοήθεια φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου ,είτε πουλώντας τον σε κάποιον ιδιώτη μπιτ παρά.

Οι απολύσεις των εκατοντάδων συναδέλφων μας, που εργάζονταν κυρίως στην διανομή αλλά και σε άλλες θέσεις, μαζί με το κλείσιμο γραφείων εσωτερικής εκμετάλλευσης , τις εθελούσιες απολύσεις που φαίνεται να έχουν στα σκαριά , θα έχουν τεράστιες συνέπειες για εμάς τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες. Το ΣΕΤΤΑ και με την παρέμβαση του ΠΑΜΕ είχε ανοίξει το ζήτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας από το φθινόπωρο και οι εξελίξεις μας βρήκαν σε ετοιμότητα.

Γενικά το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι η στάση της εργοδοσίας απέναντι σε εμάς τους εργαζόμενους έχει σκληρύνει ακόμα πιο πολύ! Είναι αναγκαίο σήμερα, ο κάθε εργαζόμενος να συναντηθεί με τις ταξικές δυνάμεις που εκφράζονται στο κλάδο μας μέσα από το σωματείο μας το ΣΕΤΤΑ .Για την οργάνωση της πάλης μας για να καταφέρουμε να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στη δουλεία μας , να γυρίσουμε την πλάτη στην πολίτική που εφαρμόζεται για τα κέρδη του κεφαλαίου ,που σήμερα είναι αυτή που το μόνο που μας εξασφαλίζει είναι ανεργία, φοβία, ανασφάλεια, σύνταξη στα βαθιά μας γεράματα. Είναι η ίδια πολιτική που δεν διστάζει ότι δεν κατάφερε την περίοδο της καραντίνας, δηλαδή να κλείσει τα στόματα των εργαζομένων. Τώρα με έναν νόμο χουντικής έμπνευσης επιδιώκει την προώθηση των μέτρων καταστολής και την διάλυση του δικαιώματος να διαδηλώνουμε! Κάτι  που η εργατιά και ο λαός μας έχυσε αίμα για να το κατακτήσει!

Στην Γενική Ταχυδρομική ειδικά  αυτό το διάστημα οι απολύσεις πάνε σύννεφο ,ξεκινώντας από το προηγούμενο καλοκαίρι συνεχίζει μέχρι και τώρα που η δουλεία έχει εκτοξευτεί στα ύψη που η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο! Δεν διστάζει να απολύει εργαζόμενους που ζητούν να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, που ζητούν άδεια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και παίρνουν αναρρωτική άδεια. Η ίδια εργοδοσία που αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ώθησαν τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Χαϊδαρίου να υπογράψουν λευκές Συμβάσεις Εργασίας. Είναι αυτοί που απαγορεύουν στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά στους εργαζόμενους να βγάλουν από το κατάστημα τις νέες συμβάσεις που θα κληθούν να υπογράψουν, με προφανή λόγο. Στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά εργαζόμενοι που είναι μέλη του ΣΕΤΤΑ και δούλευαν στο συγκεκριμένο φρανσάιζ που από της 1 Ιουλίου απορροφήθηκαν στην μητρική. Με την βοήθεια του ΣΕΤΤΑ , αλλά και αντιλαμβανόμενοι ότι πρέπει να διεκδικήσουν όλοι μαζί εδώ και τώρα  να εξασφαλιστεί η αναγνώριση της προυπηρεσίας τους  και να κατοχυρωθεί ότι ακριβώς ότι  τους αναλογεί  σε μισθό και σε δικαιώματα .Πήραν κοινή απόφαση να μην υπογράψουν καμία νέα σύμβαση αν δεν τους δοθεί το δικαίωμα να την μελετήσουν με το σωματείο τους ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω! Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι μόνο ενωμένοι και έχοντας στο πλευρό του το κλαδικό τους σωματείο μπορούν πραγματικά να διεκδικήσουν και να πιέσουν την εργοδοσία για όλα  αυτά που τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή δουλειά που να καλύπτει τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, μόνο όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά!

Στην SPEEDEX η εργοδοσία παρά την λήξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης και εντός των ημερών και της μετενέργειας , με απαράδεκτες τακτικές αρνείται να υπογράψει νέα!

Το ζήτημα της ΣΣΕ στην εταιρία αλλά και σε όλο τον κλάδο είναι ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στην SPEEDEX  και με αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποίησης να σταθούν απέναντι στην επιθετική στάση της εργοδοσίας. Στεκόμαστε απέναντι στην εργοδοτική κοροϊδία που δεν λογαριάζει τους εργαζόμενους και καθυστερεί την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μας, είναι βασική  ανάγκη για τον κάθε εργαζόμενο, είναι δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν πρέπει να  αφήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι κανέναν να μας την καταπατήσει. Το ΣΕΤΤΑ  καθημερινά μέσα σε χώρους δουλειάς και με ανακοινώσεις του, προσπαθεί  να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν υπέρ της πάλης των συμφερόντων τους και τους καλεί μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της SPEEDEX .

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες , όλο αυτό το διάστημα αυτό που αναδείχθηκε περισσότερο είναι το ποιους πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία που ζούμε για να παράγει , να προοδεύσει ,να προχωρήσει μπροστά! Το μεγάλο κεφάλαιο  και τα τσιράκια τους που διοικούν μέσα στις μεγαλοεπιχειρήσεις ,κρύφτηκαν στα καβούκια τους και απομονώθηκαν δίνοντας εντολές μέσω SKYPE  και άλλων μέσων επικοινωνίας της τεχνολογίας .Εντολές για απολύσεις μειώσεις στους μισθούς μας, πιέσεις να βάλουμε πλάτη εμείς οι εργαζόμενοι που δουλέψαμε στην πρώτη γραμμή ,αλλά και από το σπίτι να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα ώστε να μην χάσουν αυτοί τα κέρδη τους.

Σήμερα η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τέτοια που αναδεικνύει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα που κερδήθηκε δεν αξιοποιήθηκε έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, σε σύγκριση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν οι προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό ήταν ελάχιστες. Η πρωτοβάθμια υγεία έχει τσακιστεί, δήμοι ολόκληροι σε Αττική δεν διαθέτουν καμία απολύτως υποδομή πρωτοβάθμιας υγείας , η πρόνοια δε είναι είδος πολυτελείας. Την ίδια στιγμή αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις επιστημόνων για 2ο κύμα της πανδημίας μετά το καλοκαίρι , ξέρουμε καλά ότι πάλι εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός θα ματώσουμε. Γνωρίζουμε καλά ότι όλα τα έκτακτα μέτρα και οι ΠΝΠ της κυβέρνησης ‘ηρθαν και θα μείνουν! Το βιώσαμε και στην κρίση προ κορονοιού με τις μειώσεις των μισθών μας ,την περικοπή των δώρων μας, την κατάργηση των τριετιών μας , με την ενίσχυση της ενοικιαζόμενης εργασίας κα

Τώρα ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά, μέσα από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται , πρέπει και έχουμε όφελος να σκεφτόμαστε διαρκώς τον τρόπο για να είμαστε συνεχή επαφή με όλα τα μέλη μας, με τους συναδέλφους μας, να πραγματοποιούμε ζωντανές διαδικασίες όπως η σημερινή μας Γενική Συνέλευση , που θα μαζευόμαστε και θα συζητάμε από κοντά και όχι ηλεκτρονικά με τηλεσυνελεύσεις κα τέτοια, την οργάνωση του σωματείου μας , κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να περάσουν σιγή νεκροταφείου στην συνδικαλιστική μας δράση.

Το ΣΕΤΤΑ δηλώνει όπως και όλα τα ταξικά σωματεία που συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ , ότι δεν θα καταθέσουμε τα όπλα στους ίδιους μας τους εκμεταλλευτές εργοδοσία και κυβέρνηση , δηλαδή τη δύναμη που μας δίνει η οργάνωση μας στα σωματεία μας. Η ισχυροποίηση του ΣΕΤΤΑ πρέπει να γίνει ο βασικός μας στόχος, με δυνατό ταξικό συνδικάτο και αγώνα διαρκείας που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας .Με νέες εγγραφές ,με επιτροπές αγώνα στον χώρο δουλείας μας, με νέους συναδέλφους που θα μπαίνουν μπροστά στην μάχη και θα έχουν ενεργή συμμετοχή !Η κατάσταση απαιτεί οργάνωση της πάλης από τα κάτω! Μόνο η ενότητα και η μαζικότητα μπορεί να μπει εμπόδιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σήμερα είναι που χρειάζεται ακόμα επιτακτικά να συντονιστεί ο μαζικός αγώνας όλων των εργαζομένων κόντρα σε ΕΕ –ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ –ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. Ενάντια σε εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που συναινούν για να περνούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, ενάντια στην συνδικαλιστική σαπίλα των ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΔΑΚ, ΠΑΚ(ΣΥΡΙΖΑ) στα ΕΛΤΑ, και των εργοδοτικών – πρώην και νυν κυβερνητικών στα σωματεία του κλάδου που επιμένουν να μην αναγνωρίζουν για εργαζόμενους αυτούς που δουλεύουν σε  φρανσάιζ , τους ορισμένου χρόνου εργαζόμενους και τους ενοικιαζόμενους και να μην τους εντάσσουν στις ΣΣΕ όπου υπάρχουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασπούν και να αποδυναμώνουν την ανάγκη για πάλη. Έχει ιδιαίτερη αξία να δουλεύουμε όλοι μαζί συντονισμένα και αδιάσπαστα εργαζόμενοι αορίστου και ορισμένου χρόνου για να σπάσει το απόστημα και να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα επιχειρησιακά σωματεία!

Βασική προϋπόθεση είναι να συμβάλουμε όλοι μαζί άλλα και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά για την μαζικοποίηση του ΣΕΤΤΑ γιατί θα μας βοηθήσει να μετράμε διαρκώς νέα βήματα με αποτελεσματικότητα, το κάθε μέλος του σωματείου μας πρέπει να έχει αιτήσεις και να επιδιώκει να παίρνει όσες περισσότερες νέες εγγραφές μπορεί να έχει στόχο του το δυνάμωμα του συνδικάτου του! Οι δυνάμεις μπορεί να μην είναι όσες θα θέλαμε καθώς είμαστε και ένα σχετικά νέο σωματείο ,μπορούμε να πούμε όμως ότι κυρίως τον τελευταίο καιρό έχουμε μετρήσει σημαντικά βήματα, έχουμε καταφέρει να έχει αναγνωρισιμότητα η δράση μας και αγώνας που κάνουμε στον κλάδο μας!

Τέτοιο αγώνα μπορούν να σηκώσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που χρόνια τώρα οργανώνουν την πάλη ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι , που παλεύει κόντρα στην συνδικαλιστική μαφία της  ΓΣΣΕ, που παλεύει για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών!

Σήμερα υπάρχει έντονα η ανάγκη όσο ποτέ για σχέδιο  Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Αυτό θα αποτελέσει σημαντική  κατάκτηση για εμάς τους  εργαζόμενους και θα μας εξασφαλίσει ένα αποτελεσματικό μέσο για την προστασία μας  από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου και την απόσπαση όλο και μεγαλύτερης υπεραξίας! Η συλλογική σύμβαση εργασίας αποτελεί  βάση για την δημιουργία και την οργάνωση των συνδικάτων και της εργατικής νομοθεσίας. Η υπεράσπιση του βασικού αυτού δικαιώματος για τον κάθε εργαζόμενο και την τάξη του αποτελούσε πάντα αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις. Μια κλαδική ΣΣΕ συμβάλει στην ενιαιοποίηση της δράσης των εργαζομένων και αναδεικνύει την αναγκαιότητα για  κλαδική οργάνωση. Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο κλάδο. Η κλαδική συλλογική σύμβαση θα εξασφαλίζει για εμάς τους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάσεις τις ανάγκες μας και όχι τις ορέξεις των εργοδοτών. Οι κλαδικές συμβάσεις δεν έρχονται σε καμία αντιπαράθεση με τις επιχειρησιακές, ίσα ίσα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα μας ενιαία κλάδο!

Το ΣΕΤΤΑ για το επόμενο διάστημα θα καλέσει τα επιχειρησιακά σωματεία να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το συντονισμό της κινητοποίησης που οργανώνει για την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 19.30 στο Υπουργείο Εργασίας για τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο αυτό το διάστημα. Πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε σε αυτό πρέπει να βγούμε μπροστά για να βάλουμε φρένο εδώ και τώρα στα προβλήματα του κλάδου των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών.

Είναι σημαντικό κλείνοντας την Γενική μας Συνέλευση να σκεφτούμε βγάζοντας τα συμπεράσματά μας. Η πείρα μας εξάλλου είναι πλέον τεράστια ,έχουμε μάθει πολύ καλά τι θα πει εκμετάλλευση και θα πρέπει να μην αφήσουμε να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας και  των οικογενειών μας. Το σίγουρο είναι ότι όσο είμαστε μακριά από το σωματείο μας τους αφήνουμε να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας πετσοκόβοντας διαρκώς ότι μας έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας , που οι οι προηγούμενες γενιές έριξαν ιδρώτα και αίμα για να τα κατακτήσουν. Μόνο ο αγώνας  θα μας βγάλει μπροστά και νικητές, πρέπει ο αγώνας να γίνει υπόθεση όλων μας, χωρίς απογοητεύσεις όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε!