Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής που συνεχίζει το μπαράζ απολύσεων που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ αυτή τη φορά η εργοδοσία ξεπέρασε τον εαυτό της, απολύοντας εργαζόμενο με πρόβλημα υγείας. Ως αφορμή βρήκε τις αναρρωτικές άδειες του συναδέλφου και φυσικά ότι «τόλμησε» να ζητήσει να μεταφερθεί σε άλλη θέση εργασίας με λιγότερη καταπόνηση για τον οργανισμό του.

          Το πραγματικό όμως «έγκλημα» του συναδέλφου προφανώς και είναι ότι είναι μέλος του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ, με συμμετοχή στη δράση του. Το παραπάνω γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθετικών ενεργειών τη εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και του σωματείου τους.

          Είναι η ίδια εργοδοσία που αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι οι ίδιοι που ώθησαν τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Χαϊδαρίου να υπογράψουν «λευκές» Συμβάσεις Εργασίας. Είναι οι ίδιοι που επικαλούνται στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να βγάλουν από το κατάστημα τις νέες συμβάσεις που θα κληθούν να υπογράψουν, με προφανή λόγο. Είναι η εργοδοσία που απέναντι στα δίκαια αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου για μέτρα προστασίας στου χώρους δουλειάς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, απάντησε με εξώδικα.

          Είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε εργαζόμενο στην Γενική Ταχυδρομική και σε όλο τον κλάδο ότι τα λόγια περί εργασιακής ειρήνης είναι κούφια λόγια. Με την εργοδοσία του κλάδου βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η εργοδοσία μπορεί να γίνει δίκαια ή να κοιτάξει τα δικά μας συμφέροντα. Είναι αυτοί που πλουτίζουν στις πλάτες μας, που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους και μπροστά σε αυτόν το στόχο δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε την ανθρώπινη ζωή όπως περίτρανα μας απέδειξαν και στην πανδημία.

Σύμμαχο έχουν τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το ίδιο το αστικό κράτος, που οι δικοί τους νόμοι είναι αυτοί που κατοχυρώνουν την εκμετάλλευσή μας, το ξεζούμισμά μας. Αυτό που τους φοβίζει είναι η οργάνωση της πάλης, η μαζικότητα, τα μαζικά σωματεία με γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία, την πολιτική τους, όλο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και η σημερινή της ΝΔ φέρνει νομοσχέδιο για περιορισμό των κινητοποιήσεων.

          Το ΣΕΤΤΑ αντιλαμβανόμενο τον ρόλο του, ως κλαδικό σωματείο, καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής και στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής. Με απόφαση του ΔΣ είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την στήριξη κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας.

          Με πρωτοβουλία του καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των συναδέλφων τους στη Γενική Ταχυδρομική. Να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους. Είναι η ώρα του συντονισμού της πάλης και της δράσης των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στη συντονισμένη επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης – ΕΕ. Σε αυτόν τον αγώνα το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού, δίνει όλες του τις δυνάμεις. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΤΑ να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας για να μη πληρώσουμε πάλη την κρίση τους.

          Προειδοποιεί την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής να πάρει πίσω τώρα τις απολύσεις, να σταματήσει τώρα τις διώξεις στο επιχειρησιακό σωματείο και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Θα μας βρουν μπροστά τους, τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7,

ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

(3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 2ος όροφος)