Το ΣΕΤΤΑ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/7 στις 10.30 πμ.

Να συμμετέχουμε όλοι στην Γενική μας Συνέλευση, να φέρουμε ο καθένας από εμάς την πείρα μας απ’ τους χώρους δουλείας μας, να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, μέσα από την διαδικασία της Συνέλευσης να οργανώσουμε την πάλη μας, τις διεκδικήσεις μας.

Η εργοδοσία χέρι χέρι με την Κυβέρνηση όλο αυτόν τον καιρό της πανδημίας έκαναν  ότι περνούσε από το χέρι τους για να μας ξεζουμίσουν κυριολεκτικά, χωρίς να υπολογίζουν την υγεία μας, τις συνθήκες δουλείας μας, την ανάγκη μας για ξεκούραση μέσα στην μέρα, τα Σαββατοκύριακα, την άδεια μας. Το μόνο που υπολόγιζαν ήταν πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Για αυτό τον λόγω πήραν τα μέτρα που πήραν, τις ΠΝΠ για τα ΕΛΤΑ, για αυτό στην ACS (που ανακοίνωσε κέρδη 15%, για το 1ο 3μήνο του 20) πιέσανε για δουλεία το Σαββατοκύριακο, στην Γενική Ταχυδρομική δεν δίναν μέσα προστασίας. Δεν δίστασαν να απολύσουν την ώρα που η δουλεία έχει ανέβει κατακόρυφα. Τα παραδείγματα της εργοδοτικής επίθεσης που δεχόμαστε είναι αναρίθμητα.

Είναι απαράδεκτο σήμερα, που η δουλεία έχει χτυπήσει κόκκινο, να μην γίνονται προσλήψεις προσωπικού, η μόνιμη κουβέντα των αφεντικών είναι να βάλουμε και άλλο πλάτη, την ίδια ώρα γεμίζουν για τα καλά οι τσέπες τους. Πλάτη θα μας πούνε να βάλουμε και όταν θα πέσει η δουλειά στην οικονομική κρίση που θα βαθύνει. Θα μας πουν να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι, να ζήσουμε με λιγότερα να δουλεύουμε περισσότερο, θα απολύουν γιατί δεν θα υπάρχει δουλεία, με τις ευχές και τις σφραγίδες των κυβερνήσεων.

Η πείρα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης που ζήσαμε είναι πρόσφατη. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της  ΝΔ αλλά και οι απαιτήσεις της  εργοδοσίας σε ένα πράγμα αποσκοπούν, να προστατευτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, και να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

        Σήμερα είναι ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, την δική μας επίθεση. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να μην πληρώσουμε την κρίση τους. Παίρνουμε δύναμη από τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αμερικάνικο λαό, που παλεύει απέναντι στην αδικία, την φτώχια, το ρατσισμό, στο άδικο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννάει και τα συντηρεί.

        Η ανάγκη να κατοχυρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο σε μια ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας και τους μισθούς μας με βάση τις ανάγκες μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Εδώ και τώρα απαιτείται να οργανώσουμε την πάλη μας για ΣΣΕ που θα ισχύει για κάθε εργαζόμενο του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΗ, 10:30πμ Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου κ’ Μάρνη)          
  • Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου μας
  • Οργανώνουμε την πάλη μας
  • Αποφασίζουμε τις πρωτοβουλίες, τις διεκδικήσεις μας
  • Ανοίγουμε την συζήτηση για την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας