Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και σε άλλες χώρες πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ, πάνω από 176.000 στην Ευρώπη.

Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος, που γεννάει τη φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, τον ρατσισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δε λογαριάζει ανθρώπινη ζωή.

Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας με αφορμή και την πανδημία έγιναν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Σε πλήρη συνεργασία με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, που προχωράει αποφασιστικά και εφαρμόζει ότι προβλέπεται από την ΠΝΠ ενδιαφερόμενη μοναχά για το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη, ειδικά τώρα που οι δουλείες της θυγατρικής ΕΛΤΑ courier έχουν ανοίξει αυτήν την περίοδο! 

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, την διοίκηση των ΕΛΤΑ που με σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε οτί μπορεί να ανακαλέσει τις άδειες ειδικού σκοπού πατώντας στην ΠΝΠ, αφού έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε απολύσεις των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση και η διοιήκηση των ΕΛΤΑ, αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για ένα και μόνο πράγμα, την κερδοφορία, και μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία, ούτε την ασφάλεια, ούτε τις ανάγκες των εργαζόμενων. Ίσα ίσα παίρνουν μέτρα για την αύξηση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν περισσότερα, τακτική που φανετώνεται και απο την δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων από τα ΕΛΤΑ στα ΕΛΤΑcourier. 

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις εταιρείες Courier και τα Franchise, όπου ο όγκος εργασίας μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματιών, εκτινάχθηκαν μέσα στην πανδημία με τον εργαζόμενο να βρίσκεται σε χειρότερη θέση αφού εκτός από τις ήδη άθλιες συνθήκες εργασίας καλείται να αντιμετωπίσει μόνος του την πανδημία, αφού η κυβέρνηση και η εργοδοσία  έχουν ανάγει την δημόσια υγεία σε προσωπική ευθύνη.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά  τους! Η κανονικότητά τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα!