Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που επιβάλει σε εμάς τους εργαζόμενους  των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER  μέσω ΠΝΠ την μετακίνηση μας μεταξύ των δυο εταιριών και τσακίζει ακόμα πιο πολύ τα δικαιώματα μας!

Κύριος στόχος τους είναι να βάλουν  τα δικαιώματά μας σε γύψο,επιβάλλοντας μετακινήσεις  μεταξύ των επιχειρήσεων του ίδιου ομίλου δίχως την  διασφάλιση των εργασιακών μας  δικαιωμάτων, να μετατρέψουν το χρόνο  και το χώρο εργασίας ανάλογα κάθε φορά με το τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά της κάθε εταιρίας, με πιο τρόπο θα κερδοφορήσουν περισσότερο από την εργασίας μας . Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή έργου για εκατοντάδες εργαζόμενους όποτε και για όσο το θελήσουν. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,  για μια ακόμα φορά  εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από αυτή της εκμετάλλευσής μας! Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού η κυβέρνηση με κατευθύνσεις από την ΕΕ προχωράει στον ενταφιασμό των δικαιωμάτων μας!

Λίγος καιρός μόνο πέρασε από την μέρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ μέσω τρίτων εταιριών έμειναν άνεργοι και αυτά τα κενά  που προέκυψαν και συνεχίζουν να υπάρχουν αντί να έχουν καλυφθεί από την πρώτη στιγμή  με μόνιμο προσωπικό, τώρα βάση ΠΝΠ δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία να μας κάνει  μπαλάκι της, να μας μετακινεί από την μια εταιρία στην άλλη ,να μας αλλάζει έργο, για να καλύπτει τα κενά που προκύπτουν!

Μια δεκαετία οι  εργαζόμενοι βρεθήκαμε να πληρώνουμε μνημονιακά μέτρα για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση χωρίς έστω και ένα από αυτά τα μέτρα όπως υπόσχονταν όλες οι κυβερνήσεις  να καταργηθούν! Και σήμερα παίρνουν και νέα.Εφόσον παραδέχονται απροκάλυπτα   ότι τα προβλήματα στην καπιταλιστική οικονομία ξεκίνησαν πολύ πριν την εξάπλωση της πανδημίας και θα παραμείνουν, ένα είναι το σίγουρο ότι όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται αδιάκοπα ήρθαν και θα μείνουν!

Οι εξελίξεις στον όμιλο ΕΛΤΑ το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους. Η ΠΝΠ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της επίθεσης, των σχεδιασμών της εργοδοσίας. Θυμίζουμε εδώ, τις εκατοντάδες απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, τα σχέδια για εθελούσιες (για εργαζόμενους που κρατάνε δικαιώματα και μισθούς), την αλλαγή της ΚΥ, και την υποβάθμισή της σε βάρος του λαού που χρειάζεται ταχυδρομικές υπηρεσίες αξιοπρεπείς και φθηνές.  Το ΣΕΤΤΑ, οι ταξικές δυνάμεις στα ΕΛΤΑ, έχουν προειδοποιήσει έγκαιρα τους εργαζόμενους, αυτοί οι σχεδιασμοί και τα αποτελέσματα τους θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξαρτήτως εταιρίας. Πρέπει να μας βρούν σε ετοιμότητα να απαντήσουμε αγωνιστικά.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Αλήθεια  ως πότε θα είμαστε όμηροι της εργοδοσίας να εξυπηρετούμε τους σχεδιασμούς της στο βωμό της κερδοφορίας τους, είτε ως ενιαίος φορέας Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών, είτε ως ΕΛΤΑ και θυγατρική εταιρία Courier.

Το 2020 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει εκτοξεύσει τις παραγωγικές δυνατότητες, αντί οι ζωές μας να  καλυτερεύουν  μας  χτυπούν ανελέητα . Είναι ώριμες οι συνθήκες για να δουλεύουμε σταθερά, σε ένα οργανόγραμμα και θέσεις εργασίας με κριτήριο τις ανάγκες επικοινωνίας του λαού και όχι  με τους εκάστοτε σχεδιασμούς εργοδοσίας, ΕΕ και κυβερνήσεων, να αμειβόμαστε σωστά, να δουλεύουμε με ασφάλεια, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας, να έχουμε δωρεάν  πρόσβαση σε υγεία και παιδεία.

Οργανώσου τώρα στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΤΑ. Δείξε την δύναμη σου, μην τους αφήσεις άλλο να αποφασίζουν για το μέλλον σου. Να δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας, να γίνουμε περισσότεροι όλοι όσοι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε με βασικό μας κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Την ζωή που μας αξίζει, αυτή με αξιοπρέπεια!

Ο αγώνας  να μας βγάλει μπροστά και δυνατούς  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε  εργοδοσία και  κυβέρνηση ότι θα μας  βρουν μπροστά  στα βρώμικα σχέδια τους, ποιο ενωμένους και ποιο αποφασιστικούς όσο ποτέ άλλοτε. Οι συνθήκες το απαιτούν   ο αγώνας αυτός  να γίνει υπόθεση όλων μας!!!Προϋπόθεση είναι να δυναμώσει το ΣΕΤΤΑ με νέες εγγραφές, με νέους συναδέλφους που θα μπαίνουν μπροστά  και θα δρουν ενεργά, με επιτροπές αγώνα, με αλλαγή συσχετισμών  στα επιχειρησιακά σωματεία των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, για να δυναμώσουν οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο κλάδο.

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τον κάθε εργαζόμενο  των Ταχυδρομείων  και Ταχυμεταφορών να έρθει  σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει  για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο ίδιος και η οικογένεια του.

  • Απαιτούμε να καταργηθεί η ΠΝΠ που επιτρέπει στην εργοδοσία να μετακινεί τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και των ΕΛΤΑCourier, ανάλογα με το που μπορεί να τους εκμεταλλευτεί περισσότερο
  • Απαιτούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλείας αλλά και όσων νοσούν (οι ίδιοι, είτε οι οικείοι τους και παραμένουν σπίτι για την φροντίδα τους)
  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν τον τελευταίο χρόνο από τις εργολαβικές εταιρίες, με πλήρη δικαιώματα, στην εταιρία για την οποία παράγει έργο ο εργαζόμενος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις εργολαβικές εταιρίες, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier
  • Κατάργηση του θεσμού του franchiseκαι των πρακτόρων που λειτουργεί ως μέσω για να ρίχνουν οι μητρικές εταιρίες τους μισθούς.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες ταχυμεταφορών.
  • Άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στην  εργασία μας, όπως αυτά έχουν κατατεθεί από το Συνδικάτο μας με Υπόμνημα στο Υπουργείο εργασίας.