ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΡΑ!

Από την αρχή του χρόνου εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε καθεστώς τρομερής εργασιακής ανασφάλειας, αφού η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις ενοικιαζόμενων ή σε ανανεώσεις των συμβάσεων τους για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (7 μέρες έως 1 μήνα). Παράλληλα κλείνει απροειδοποίητα καταστήματα, και ταχυδρομικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, με άμεση συνέπεια, την ανεργία για τους ενοικιαζόμενους που εργάζονται σε αυτά και την εντατικοποίηση για το μόνιμο προσωπικό.

Το Συνδικάτο μας, έχει πάρει μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. Στις 21/1 έγινε η πρώτη κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και την διοίκηση των ΕΛΤΑ. Παρά την δέσμευση τους, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει γίνει η δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό ή τον ΓΓ του υπουργείου.

Η άμεση όμως αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζόμενων άσκησε πίεση σε κυβέρνηση και ΕΛΤΑ, είχε αποτέλεσμα. Καταφέραμε να καταβληθούν την επόμενη κιόλας μέρα οι απλήρωτοι μισθοί του Δεκέμβρη για τους ενοικιαζόμενους, μια πρώτη νίκη που δείχνει ότι το μόνο που φοβούνται είναι η δική μας δύναμη.

Καμία εμπιστοσύνη, η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος.

Μετά την μαζική σύσκεψη της Κυριακής είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο οργανωμένοι. Τις επόμενες μέρες σε κάθε γραφείο, σε κάθε κατάστημα, να σαλπίσει κάλεσμα κινητοποίησης. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Ενοικιαζόμενοι, μόνιμοι, εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, σε κάθε εταιρία του κλάδου, μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, ενωμένοι, οργανωμένοι στο συνδικάτο μας να δώσουμε απάντηση στη βίαιη επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας και τα σχέδια τους για απολύσεις και εντατικοποίηση, για το νέο ασφαλιστικό. Απέναντι σε αυτά εμείς απαιτούμε δουλειά, μόνιμη και σταθερή για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και όχι ανεργία, σύνταξη φτωχοεπίδομα και ασφαλιστικό φορέα ανάλογα με την τσέπη και το ρίσκο που θα πάρουμε, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για τα συμφέροντά τους. Πρώτη απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοτών για το ασφαλιστικό είναι το συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/2 στις 18:30 στα Προπύλαια και η απεργία.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

            Η επίθεση σήμερα στους ενοικιαζόμενους συναδέλφους, είναι ένα δείγμα για τα γενικότερα σχέδια για περικοπή προσωπικού και εντατικοποίηση στον κλάδο. Εξ΄ άλλου στο όνομα της εξυγίανσης, της ανταγωνιστικότητας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα. Την κερδοφορία κρύβουν, που αυτή είναι η ουσία, και για αυτήν μας καλούν να κάνουμε θυσίες κάθε μέρα.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

       Το Συνδικάτο μας, πρωτοστατεί σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, καλεί κάθε συνάδελφο να συμμετέχει, να οργανωθεί στις γραμμές μας, να δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, ενιαία να απαντήσουμε στην επίθεση εργοδοσίας και κυβερνήσεων. Στηρίζουμε κάθε δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του κλάδου, όπως αυτόν στην Γενική Ταχυδρομική, και κάθε προσπάθεια και κινητοποίηση για διεκδίκηση αυτών που μας αξίζουν.

            Θα είμαστε απέναντι και σε όποιες δυνάμεις στο κίνημα δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά, ευαγγελίζονται την εργασιακή ειρήνη, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί οι εργοδότες θα κυνηγάνε μόνιμα τα κέρδη και εμείς το μεροκάματο. Όσοι μας καλούνε να βάλουμε πλάτη και να κάνουμε θυσίες, καθησυχάζουν και καθηλώνουν τους εργαζόμενους για να μην αντιδράσουν στην επίθεση, φτάνουν να νομιμοποιήσουν τον διαχωρισμό των εργαζόμενων ανάλογα με την εργασιακή τους σχέση, αφού δεν τους γράφουν στα επιχειρησιακά σωματεία, είναι οι ίδιες δυνάμεις, της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε ΕΓΣΕΕ, σε κατασκότεινα μεσάνυχτα χωρίς αυξήσεις για 3 χρόνια.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ,
14:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απαιτούμε:

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης, σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.
  • Χορήγηση μέσων ασφαλείας και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.