Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής για τις απολύσεις εφτά εργαζομένων. Η Γενική Ταχυδρομική που πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών της για το 2018 ενώ το ίδιο προσμένει και για το 2019, την ίδια στιγμή απολύει εργαζόμενους σε μία προσπάθεια να περάσει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς. Οι εν λόγω απολύσεις ήρθαν ως απάντηση στις προσπάθειες του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ).

            Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής χρησιμοποιεί ανάλογες τακτικές. Προηγήθηκαν οι απολύσεις συναδέλφων από το κατάστημα του Ζωγράφου φέτος το καλοκαίρι, η απόλυση μέλους του σωματείου μας λίγο πριν καθώς επίσης και σωματική επίθεση σε μέλος του σωματείου μας παλιότερα στο ίδιο κατάστημα που ανήκει στην μητρική εταιρία.

            Και οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι το μόνο που νοιάζει την εργοδοσία είναι το πώς θα αυγαταίνει τα κέρδη της ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους. Αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καλή εργοδοσία για τους εργαζόμενους. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουν τον τεράστιο πλούτο που μας τον κλέβουν οι εργοδότες.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΕΙΣΤΕΙ!! ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

            Η ανάπτυξη που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας έταζαν είναι ανάπτυξη της κερδοφορίας της εργοδοσίας και όχι ανάπτυξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, της ικανότητάς μας να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Σήμερα η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής όπως και όλες οι εργοδοσίες του κλάδου πατούν πάνω στους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, πάνω στους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, τους νόμους που βάζουν εμπόδια στην υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ. Σε αυτό το έδαφος η κυβέρνηση της ΝΔ μεγαλώνει την επίθεση με νέους αντεργατικούς νόμους, με το χτύπημα στο ασφαλιστικό, στις κινητοποιήσεις κ.α. Καλούμε σε απεργιακή απάντηση ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο, ενάντια στη συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε.

            Μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων δεν μπορεί να υπάρξει καμία εργασιακή ειρήνη όπως μας λένε οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο. Δεχόμαστε διαρκή επίθεση από εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ. Στην επίθεσή τους πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης στον κάθε χώρο δουλειάς, με το συντονισμό της πάλης όλων των εργαζομένων του κλάδου, ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

            Γι’ αυτό και η πάλη των εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί ΕΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με δικαιώματα κόντρα στην εντατικοποίηση και της εργοδοτική αυθαιρεσία είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

            Σε αυτόν τον αγώνα το ΣΕΤΤΑ επιδιώκει το συντονισμό με το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΓΕΤΑ, ώστε από κοινού να οργανώσουμε την πάλη. Σε αυτόν τον αγώνα το ΣΕΤΤΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

            Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά του κλάδου να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των απολύσεων, να στηρίξουν έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής. Η ανάκληση των απολύσεων θα αποτελέσει νίκη και παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας.