Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κινητοποίηση του Συνδικάτου μας με την συμμετοχή δεκάδων εργαζόμενων στο Υπουργείο Εργασίας και στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών που αφορούν τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και ύστερα από καταγγελίες που είχαμε ότι  σε όλη την Ελλάδα δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις και ότι θα κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ. Το παραπάνω θα έχει ως άμεση συνέπεια, ενοικιαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά να μείνουν άνεργοι, και να αυξηθεί περεταίρω η εντατικοποίηση στο μόνιμο προσωπικό.

Καταφέραμε να μας δεχτεί, την αντιπροσωπεία του συνδικάτου μας και του ΠΑΜΕ,  σήμερα στις 13:00 η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και μετά από συνάντηση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, αποσπάσαμε την δέσμευση τους για συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Στο υπουργείο εργασίας μας δέχτηκε ο διευθυντής του Υπουργείου, τον οποίο και ενημερώσαμε για τις απολύσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρόκειται να έρθουν το επόμενο διάστημα, όπως και για το γενικευμένο ζήτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας και καταθέσαμε το πλαίσιο αιτημάτων μας. Αποσπάσαμε την δέσμευση του ότι θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό ή την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου.

Η συνάντηση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, έγινε μετά από πίεση του σωματείου μας και του ΠΑΜΕ. Μας δέχτηκε ο Γενικός Εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, Σάββας Δάνδολος. Εκθέσαμε και σε αυτόν τα αιτήματα μας και απαιτήσαμε, άμεσα να συναντηθούμε με την διοίκηση. Τις επόμενες μέρες δεσμεύτηκε ότι θα μας δεχτεί ή ο διευθύνον των ΕΛΤΑ ή ο πρόεδρος του ΔΣ , Γριβέας Πολυχρόνης.

Επίσης βάλαμε και το ζήτημα των απλήρωτων μισθών των ενοικιαζόμενων συναδέλφων για τον μήνα Δεκέμβρη. Τους αναγκάσαμε να δεσμευτούν ότι εντός της αυριανής το αργότερο θα καταβληθούν όλοι οι μισθοί.

Το ότι μας δέχτηκαν παρά την κουφαμάρα τους, των προηγούμενων ημερών και το ότι θα καταβληθούν οι μισθοί των απλήρωτων ενοικιαζόμενων συναδέλφων είναι η πρώτη νίκη.

Δεν τους δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη, η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος.

Δεν θα περιμένουμε για πολύ, έχουμε πάρει ήδη την υπόθεση στα χέρια μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, απέναντι στα σχέδια τους για απολύσεις και εντατικοποίηση, απέναντι στα σχέδια τους για το νέο ασφαλιστικό, εμείς απαιτούμε δουλειά, μόνιμη και σταθερή για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και όχι ανεργία, σύνταξη φτωχοεπίδομα και ασφαλιστικό φορέα ανάλογα με την τσέπη και το ρίσκο που θα πάρουμε, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για τα συμφέροντά τους.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

Τις επόμενες μέρες σε όλα τα γραφεία, τα καταστήματα, τα κέντρα διαλογής, να σημάνει συναγερμός απέναντι σε αυτήν την επίθεση. Το συνδικάτο θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την οργάνωση όλων των συναδέλφων του κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, εταιρίας, ειδικότητας.

Την Κυριακή στις 2 Φλεβάρη στις 11.00 στα γραφεία μας στο ΕΚΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μόνιμους, ενοικιαζόμενους, εργαζόμενους σε frαnchise σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου κ’ Μάρνη) για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, των πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί :

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.