ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΑ)
Γ’ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη Αθήνα 3ος Όροφος
3189/24-5-2012. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972449815, 6974306788, 6970268012
WWW.SETTA.GR
Λίγο καιρό, μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα 3 μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ο κλάδος μας έρχεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα του καύσωνα που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ταχυδρομείων-ταχυμεταφορών.
Η εργοδοσία του κλάδου έχει αξιοποιήσει στο έπακρο όλους αυτούς τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια για να μειώσει την τιμή της εργατικής μας δύναμης, να μετατρέψουν (κι άλλο) την ζωή μας σε αυτή του σύγχρονου δούλου. Κατώτατος μισθός, ευέλικτες σχέσεις εργασίας, δουλειά με το κομμάτι, εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, εργατικά ατυχήματα λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας και εντατικής δουλειάς, είναι λίγα από τα παραδείγματα που κάνουν την δουλειά και την ζωή μας κόλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση η εργοδοσία δε νοιάζεται και αποσιωπά την επικινδυνότητα της εργασίας μας (σε εξωτερικούς χώρους) λόγω και της επιπρόσθετης δυσκολίας των καιρικών συνθηκών (σε αυτήν την περίπτωση καύσωνας) και την ανάγκη να διακόπτεται όταν το θερμόμετρο φτάνει στο κόκκινο. Η σκληρότητά τους αποδεικνύει, ακόμα μία φορά, ότι μπροστά στην κερδοφορία τους και την πολυπόθητη ανάπτυξή τους που από κοινού ευαγγελίζονται με την εκάστοτε κυβέρνηση, όχι δεν παίρνει υπόψη τους εργαζόμενους αλλά αντίθετα τους καταστρέφει κάθε δικαίωμα. Κερδοφορία και ανάπτυξη που καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους αλλά με την τάξη του κεφαλαίου.
ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Ήδη μετράμε τους πρώτους νεκρούς και αυτό το καλοκαίρι. Δύο συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους και ο νεκρός ντελιβεράς στο Γαλάτσι αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι, ότι δεν αξίζει να ρισκάρουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους.
ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ! ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΕΡΕΣΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!
Το ΣΕΤΤΑ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, με τη δύναμη που του δίνει η συμμετοχή του στο ΠΑΜΕ, ώστε να σταματήσει η εργασία πάνω από τους 39 βαθμούς. Καλεί όλα τα επιχειρησιακά Σωματεία να απαιτήσουν τη διακοπή κάθε εξωτερικής εργασίας όταν το θερμόμετρο φτάνει τους 39 βαθμούς. Η σιωπή είναι ανοχή και συνενοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος των συναδέλφων μας.
Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο και να αντιπαλέψουν την επίθεση στα δικαιώματά μας, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας (εξωτερική εργασία) κατά την διάρκεια του καύσωνα. Κάθε εργαζόμενος με μηχανάκι ή αυτοκίνητο μαζί με το κλαδικό του σωματείο και με όπλο την ενότητα των εργατών του κλάδου να βγει μπροστά και να απαιτήσει.
Διεκδικούμε :
• Μέτρα προστασίας (κράνος, μπουφάν μηχανής, νερό, χυμό, αδιάβροχο)
• Συντήρηση των οχημάτων χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων
• Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής (HUB)
• Επίδομα ταμιακών λαθών για τους courier που χειρίζονται χρήματα
• Ένταξη των εργαζομένων στα franchise στα επιχειρησιακά τους σωματεία (ACS,SPEEDEX,Γενική Ταχυδρομική) και στις επιχειρησιακές συλλογικές τους συμβάσεις
• Δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
Παλεύουμε :
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων και όχι για να ρυθμίζει την αγορά υπέρ των μεγαλοεργοδοτών.
Κανένας μόνος του απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Όλοι τώρα στον αγώνα μέσα από το σωματείο. Κάνουμε την αγωνιστικότητά μας δύναμη-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΕΤΤΑ.