ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΑ)
Γ’ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη Αθήνα 3ος Όροφος
3189/24-5-2012. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972449815, 6974306788, 6970268012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΑ, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών (Αιόλου 100) έκανε παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Συναλλαγής Αττικής, μετά από καταγγελίες συναδέλφων.
Στη συνάντηση ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Λίγες μέρες πριν, μετά από έντονη βροχόπτωση, το κατάστημα πλημύρισε για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της οροφής πάνω από τις θυρίδες συναλλαγής. Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς εργαζομένων, αφού το κατάστημα ήταν κλειστό.
Επίσης σημείωσε προβλήματα όπως η έλλειψη κλιματισμού που σε συνδιασμό με τον κακό εξαερισμό του κτιρίου και την άσχημη κατάσταση στο υπόγειο, ένα χώρο πραγματικό κλουβι, κάνει την κατάσταση αφόρητη για εργαζόμενους και πολίτες, παίρνοντας υπόψη ότι το κατάστημα έχει μεγάλη προσέλευση. Τέλος πρόβαλλε τις εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης για το γεγονός ότι το κτίριο δε διαθέτει έξοδο κινδύνου, σε ένα χώρο που στο πρόσφατο παρελθόν οι εργαζόμενοι κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί.
Για την κατάσταση αυτή τις κύριες ευθύνες έχουν κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η εργοδοσία των ΕΛΤΑ, που συνεχίζουν το διαχρονικό έργο των προκατόχων τους (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ). Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, τσακίζει μισθούς, ωράριο, σταθερή εργασία, με στόχο να αυξήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική είναι που εξειδικεύεται και στα ΕΛΤΑ, που θεωρούν κόστος τα δικαιώματά και την ασφάλεια μας.
Διαχρονικές ευθύνες έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στα ΕΛΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΚ, ΠΑΚ) που βάζει πλάτη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, χαρίζουν τους μισθούς μας (Δωρό Χριστουγεννων, Δώρο Πάσχα, Επίδομα Αδείας), κάνουν τα στραβά μάτια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση κτλ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα κρατούν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους χειροπόδαρα, με τα ρουσφέτια και τους εκφοβισμούς, ώστε να μην αντιδρούν στην επίθεση που δεχόμαστε. Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα κάνουν για την ανάπτυξη του Ταχυδρομείου.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Ανάπτυξη στα ΕΛΤΑ σημαίνει απλήρωτα Σάββατα, εκατοντάδες οργανικές θέσεις κενές, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, εργολάβοι, ενοικιαζόμενοι και συμβασιούχοι. Σημαίνει ιδιωτικοποίηση του ταχυδρομικού έργου με όλους τους τρόπους. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον κλάδο για να δούμε την ανάπτυξη και το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε. Να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονών ανανγκών μας, τη ζωή με αξιοπρέπεια. Έχουμε τη δύναμη που μας δίνει η συμμετοχή μας στο ΠΑΜΕ, που είναι συσπείρωση εκατοντάδων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσης στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΤΑ, της ενοποίησης της πάλης μας με όλο τον κλάδο που έχουμε κοινά προβλήματα. Η αλλαγή των συσχετισμών στα επιχειρησιακά σωματεία υπέρ των ταξικών δυνάμεων στα ΕΛΤΑ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και είναι οι μόνοι που προειδοποιούσαν και οργάνωναν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση.
Απαιτούμε:
- Άμεση λύση στα στεγαστικά προβλήματα στο κατάστημα Αιόλου 100
- Κατασκευή εξόδου κινδύνου στο κατάστημα Αιόλου 100
- Λέμε όχι στην απλήρωτη εργασία το Σάββατο και στις διπλοβάρδιες.
- Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακα διακιώματα. Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου.
- Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα είναι η βάση για τις επιχειρησιακές και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ΕΛΤΑ, με ανάκτηση των απολυών από το 2009 ως σήμερα.
Το επόμενο διάστημα το ΣΕΤΤΑ θα επιδιώξει συνάντηση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ με στόχο την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.