Από σήμερα νωρίς το απόγευμα στο λεκανοπέδιο Αττικής επικρατούν σφοδρές καταιγίδες. Με μήνυμα από το 112 και το κλείσιμο των σχολείων το κράτος για μια ακόμη φορά μας αποδεικνύει την έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας και την ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική εις βάρος της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων.
Οι συνέπειες όλων των παραπάνω είναι εγκληματικές, με τις πρώτες βροχές οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς, ζημιές προκαλούνται στις περιουσίες του λαού. Κάθε χρόνο ζούμε το ίδιο έργο, τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ακόμα ζούμε τις επιπτώσεις των καταστροφών των προηγούμενων ετών, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.
Βαρεθήκαμε να ακούμε από την κυβέρνηση το συνηθισμένο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, το ζήσαμε την περίοδο της πανδημίας όταν θρηνούσαμε θύματα, το 2025 μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας μας αφήνουν να παλεύουμε μόνοι μας αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι υποδομές και η πολιτική προστασία συνολικά στην Αττική δεν είναι πολυτέλεια, είναι επιτακτική ανάγκη!
Περιφέρεια και οι Δήμοι αδιαφορούν παρόλο που αποφασίζουν να κλείσουν τα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αδιαφορούν για τους εργαζόμενους γονείς και την φροντίδα των παιδιών τους, κυρίως για ηλικίες νηπίου και δημοτικού.
Απαιτούμε :
- Εδώ και τώρα να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα.
- Αύριο που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της απόφασης της Περιφέρειας, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας να δοθεί ειδική γονική άδεια με αποδοχές, για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν να αφήσουν κάπου τα ανήλικα παιδιά τους.
Leave a Reply