Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και όσων αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων έχει πάρει διαστάσεις μόνιμης πρακτικής το τελευταίο διάστημα από κράτος και εργοδοσία γιατί έτσι θέλουν να βάλουν φρένο σε όσους αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Χθες, το ΣΤ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καταδίκασε τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, συνάδελφο Θανάση Φωτόπουλο. Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Η δίωξη είναι συνδικαλιστική κι επιδιώκει το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Την Παρασκευή 5 Απρίλη 2024, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του συνάδελφού μας Βάλσαμου Συρίγου, Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας επειδή το 2019 συμμετείχε και πρωτοστάτησε μαζί με άλλους εργαζόμενους, ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε συμπαράσταση στον συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο, την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 9:00 π.μ, στα Δικαστήρια στο κτίριο 12.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προειδοποιούμε κράτος και εργοδοσία ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μας! Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει!

Απαντάμε με ταξική αλληλεγγύη, με κλιμάκωση των αγώνων για υπογραφή ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς κι εργατικά δικαιώματα!