ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ Σ.Ε.Τ.Τ.Α

Η οργάνωση στο συνδικάτο μας ΣΕΤΤΑ, η μαζικοποίηση του με νέες εγγραφές, η συμμετοχή μας στις εκλογές, είναι το δυνάμωμα του αγώνα μας, της φωνής διεκδίκησής μας! Όσο θα δυναμώνει το σωματείο μας τόσο θα ισχυροποιείται η φωνή μας!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσεως εργασίας, στους συναδέλφους που κάθε μέρα βρισκόμαστε στα ίδια πόστα, στην ίδια βάρδια και μοιραζόμαστε  τα ίδια προβλήματά και ανησυχίες μας για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα.

Απευθυνόμαστε στον  ταχυδρόμο, στοv courier, στον οδηγό van, στον αποθηκάριο, στο συνάδελφο στα κέντρα διαλογής, στο συνάδελφο στα γραφεία συναλλαγής, στον ταξινόμο, στα τηλεφωνικά κέντρα.

Απευθυνόμαστε σε νέους και παλιούς συναδέλφους  του κλάδου μας, που βιώνουμε μια παρατεταμένη κατάσταση ακρίβειας, με τους παραφουσκωμένους  λογαριασμούς που καλούμαστε να πληρώσουμε κάθε μήνα, τους μισθούς μας που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους δουλειάς αλλά και το συνολικότερο χτύπημα στις ζωές μας και τα δικαιώματα μας. Ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξάνονται, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας μέρα τη μέρα βιώνουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α βγήκε μπροστά για τις  ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος ενός εργατικού – ταξικού συνδικάτου! Γι’ αυτό από την μέρα της ίδρυσής του παλεύει για συντονισμό της πάλης όλων των εργαζομένων του κλάδου, στην συνολική επίθεση που δεχόμαστε, με κριτήριο την καλυτέρευση της ζωής μας. Δουλέψαμε για να συντονιστεί όλος ο κλάδος ασχέτως αν συμφωνούμε σε όλα, μπήκαν μπροστά οι ανάγκες μας, αγωνιστήκαμε να γίνει υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Γιατί η δύναμη μας σήμερα είναι η ενότητά και μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει μπροστά και να βάλει φρένο σε ότι σήμερα αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας, για να σπάσουμε το απόστημα της συνδικαλιστικής σαπίλας!

  • Δώσαμε σκληρό αγώνα απέναντι στην διοίκηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ  COURIER με 24ωρη και 48ωρη απεργία ενάντια στο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασία.
  • Κάναμε παρεμβάσεις για τις απολύσεις σε ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER όταν για μια ακόμη φορά πέταγαν στον δρόμο τους συναδέλφους μας που εργάζονται υπό το καθεστώς της ενοικίασης.
  • Βγήκαμε μπροστά στις απολύσεις εργαζομένων σε SPEEDEX και στην υπογραφή νέας ΣΣΕ με απεργιακές κινητοποιήσεις
  • Στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ δώσαμε μάχη και παρεμβήκαμε στις συνεχόμενες συνδικαλιστικές διώξεις και αυθαιρεσίες, στις βλαπτικές μετακινήσεις, στο κλείσιμο καταστημάτων  franchise και την μεταφορά των εργαζόμενων στην  μητρική με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.
  • Μπήκαμε μπροστά για τα  εργατικά ατυχήματα στο ΚΔΑ των ΕΛΤΑ στη Λένορμαν και για την διεκδίκηση μέτρων ατομικής προστασίας στην WPS, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο πρακτορείο της ACS στο Μαρούσι  όταν σε μία νύχτα άλλαξε ο πράκτορας και ζητούσαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα σύμβαση χωρίς να τους εξασφαλίζει την προϋπηρεσία τους.
  • Καταγγείλαμε το πρακτορείο της ACS στο Χαϊδάρι και ζητήσαμε  επιτόπιο έλεγχο μετά τις καταγγελίες για διανομή ημέρα που είχε παγετό και υπήρχε υπουργική απόφαση να μην βγει κανένας εργαζόμενος για δουλειά.
  • Αποτρέψαμε βλαπτικές τροποποιητικές συμβάσεις στην SKROUTZ LAST MILE, παρεμβήκαμε για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων αλλά και τη διασφάλιση του μεροκάματου τις ημέρες που επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Δώσαμε μάχες και παρεμβήκαμε για μικρότερα  αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα σε πολλές εταιρείες του κλάδου, με παρεμβάσεις στην εργοδοσία, καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενημερώσεις προς τους εργαζομένους.
  • Ενημερώσαμε έγκαιρα  τους συναδέλφους για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη της Κυβέρνησης  ΝΔ, συνέχεια του εκτρωματικού νομοσχέδιου Χατζηδάκη, για την διευθέτηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας με στόχο του, την πλήρη κατάργηση του 8ωρου-5νθήμερου-40ωρου.
  • Στηρίξαμε την προσπάθεια για την δημιουργία δύο νέων επιχειρησιακών σωματείων στον κλάδο μας, στην Skroutz Last Mile και στην FedEx.
  • Βγήκαμε μπροστά μαζί με άλλα εργατικά Συνδικάτα, μαζικούς φορείς με αυτοαπασχολούμενους, με φοιτητικούς συλλόγους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη, για την εκατόμβη νεκρών μεταναστών στο ναυάγιο στην Πύλο, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, για όλα αυτά που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.
  • Από την πρώτη στιγμή διατρανώσαμε την καταδίκη μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια περίπου στην Ουκρανία, στην γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, καταγγείλαμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για την εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών που φέρνουν πολέμους, δυστυχία.

ΣΤΙΣ 19/11, 26/11 & 2/12,3/12 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ!

Δυναμώνουμε το Σ.Ε.Τ.Τ.Α:

  • Για να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια σε όλους  τους αντεργατικούς νόμους. 
  • Για να αποτινάξουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στον
    κλάδο μας που συναινούν στα σχέδια Κυβέρνησης και Εργοδοσίας.
  • Για να διεκδικήσουμε Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, αυξήσεις μισθών, σταθερή
    δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, για βαρέα και
    ανθυγιεινά στον κλάδο μας.
  • Για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σεαορίστου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
  • Για την ενότητα όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, έχοντας ως βασικό κριτήριο τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας.
  • Για κατάργηση των δουλεμπορικών. 
  • Για την ένταξη όλων των εργαζομένων στα franchise στις μητρικές εταιρίες με πλήρη δικαιώματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  Σ.Ε.Τ.Τ.Α :

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11, 10.00-14.00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CANDIA
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11, 9.00-17.00 στο ΕΚΑ(3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β & ΜΑΡΝΗ), 1ος όροφος
  • ΤΡΙΤΗ 28/11, 12:00 – 00:00, στα ΕΛΤΑ ΚΔΑ Κρυονερίου
  • ΠΕΜΠΤΗ 30/11, 10:00 – 12:00 στο ΕΚΑ(3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β & ΜΑΡΝΗ) και 13:00 – 18:00, στο Παλαιό ΚΔΑ ΕΛΤΑ (ΛΕΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 2/12, 10.00-18.00 στο ΕΚΑ(3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β & ΜΑΡΝΗ), 1Ος όροφος
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 3/12, 10.00-14.00 στο ΕΚΑ(3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β & ΜΑΡΝΗ), 3ος όροφος