Δευτέρα 29 Μάη στις 7.00μμ στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, Ομόνοια.

Τα Κλαδικά Συνδικάτα Επισιτισμού – Τουρισμού και Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ) Ν. Αττικής καλούν τα επιχειρησιακά σωματεία στα Ταχυδρομεία – Ταχυμεταφορές και τις Ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τους συναδέλφους διανομείς σε κοινή σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι οι διανομείς delivery, οι courier, οι οδηγοί van, οι ταχυδρόμοι είναι πολλοί, δεν θα έπρεπε να είναι δεδομένοι, προκύπτουν από την ασυδοσία των εργοδοτών που με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων βάζουν τις ζωές μας σε δεύτερη μοίρα. Ξεχαρβαλωμένα δίκυκλα και van, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, εντατικοποίηση, δουλειά σε αντίξοες συνθήκες οδηγούν συχνά σε εργατικά ατυχήματα πολλές φορές και θανατηφόρα. Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Λέμε ως εδώ! Στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε, την αγωνία εάν θα γυρίσουμε στο τέλος της βάρδιας, στα σπίτια μας, στα παιδιά μας, η λύση βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη μας οργανωμένα και αδιάσπαστα, αυτή που μπορεί να βάλει τέλος σε όλα αυτά που αποτελούν εμπόδιο στην καλυτέρευση της ζωής της δικής μας και των οικογενειών μας

Διεκδικούμε :

  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΚΡΑΝΟΣ, ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΝΕΡΟ, ΧΥΜΟ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ)
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Συνδικάτο Επισιτισμού –Τουρισμού : 2103830380

Σ.Ε.Τ.Τ.Α : 6975761980, 6977610143