Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας που αποφάσισε η σωματειακή επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ν. Αττικής των εργαζομένων στην εταιρεία πληροφορικής  Skroutz,  τη Δευτέρα 10/10, έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Με ραντεβού 8.30 η ώρα στη διεύθυνση Παναγούλη Αλέκου 91 (Νέα Ιωνία).

Η εργοδοσία έφερε προς υπογραφή νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους με βλαπτικούς όρους, τις οποίες παρουσιάζει ως υποχρεωτικές. Οι βλαπτικές μεταβολές έρχονται σε πολλά σημεία να εφαρμόσουν τον εκτρωματικό αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη πετώντας το διάλειμμα εκτός ωραρίου και μονιμοποιώντας την τηλεργασία.

Ο όμιλος Skroutz είναι γνωστός στον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών για τις πρακτικές που εφαρμόζει στην εταιρεία του ομίλου Skroutz Last Mile. Πρακτικές που με άξονα τα κέρδη της εταιρείας φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με δύσκολες συνθήκες εργασίας, με τη μη παροχή από τον εργοδότη του αναγκαίου εξοπλισμού για την εργασία τους. Οι εργαζόμενοι στην Skroutz Last Mile εργάζονται με χαμηλούς μισθούς, χωρίς να τους παρέχονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας, κάνοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα, χωρίς να τους παρέχεται εταιρικό κινητό για τις ανάγκες της εργασίας τους.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία προχώρησε σε έμμεση μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων στην Skroutz Last Mile. Η εταιρεία μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης δίνει ένα ξεροκόμματο που το βαφτίζει bonus. Το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε μείωση των  bonus  με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν ακόμα χαμηλότερες μηνιαίες  αποδοχές, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια έχει βαρέσει κόκκινο.

Συνάδελφοι η επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι στον όμιλο Skroutz είναι ενιαία και δείχνει ότι οι εργοδότες μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν υπολογίζουν την Υγεία, την Ασφάλεια μας, δεν υπολογίζουν αν έχουμε να φάμε εμείς και τα παιδιά μας, αν ο μήνας βγαίνει, αν αύριο θα χουμε θέρμανση στα σπίτια μας. Αξιοποιούν κάθε αντεργατικό νόμο για να πετύχουν το στόχο τους. Να μας βρουν απέναντί τους, οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας. Όπλο μας η αλληλεγγύη, δεν είναι κανένας μόνος του!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στην εταιρεία Skroutz ενάντια στις βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις τους

Συμπορευόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργία 9 Νοέμβρη

Δεν περιμένουμε άλλο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις  στους μισθούς  – συλλογικές συμβάσεις – για προστασία του εισοδήματος μας  από την ακρίβεια