9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΜΕ VOUCHERS ΚΑΙ PASS ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Κυριακή 16 Οκτώβρη 10:30 π.μ. 3ης Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης(ΕΚΑ), 2ος όροφος

Συμμετέχουμε όλοι στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΤΑ για την οργάνωση της απεργίας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει το λαό να συνηθίσει στην ιδέα της φτώχειας, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Δεν ανεχόμαστε ούτε voucher ούτε pass, θέλουμε ζωή με δικαιώματα. Τα φτωχο-επιδόματα που τάζουν μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας, στον πληθωρισμό που τρέχει ανεξέλεγκτα, ούτε μπορούμε να τα περιμένουμε, αλλά ούτε και τα θέλουμε!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Το ΣΕΤΤΑ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών, με σκοπό την οργάνωση της πάλης μας μπροστά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Κόντρα στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας, οργανώνουμε σχέδιο για την μαζικοποίηση του συνδικάτου μας και για τις άμεσες διεκδικήσεις μας, για να δυναμώσει η φωνή μας μέσα στους χώρους δουλειάς! 

Την στιγμή που οι αυξήσεις των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουν φτάσει το 23,35%, οι εργαζόμενοι βιώνουμε μέρα τη μέρα τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, σε καύσιμα, ρεύμα και ενοίκια. Μήνες ολόκληρους πληρώνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει για εμάς αυξήσεις των κερδών. Εντατικοποίηση της δουλειάς μας, απολύσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, ανασφάλεια, ευέλικτες μορφές εργασίας.

Στον όμιλο ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ courier συνεχίζονται οι απολύσεις οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα στο όνομα της κερδοφορίας αφού έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια περικοπές στους μισθούς τους και τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι που τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν γίνει έρμαιο της εκάστοτε διοίκησης που μάλιστα ούτε καν τους αναγνωρίζει για εργαζόμενους της, τους έχουν μετατρέψει σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ με τις μηνιαίες συμβάσεις μια να ανανεώνονται για να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν μια να τους οδηγούν στην ανεργία. Στα καταστήματα της εσωτερικής εκμετάλλευσης οι ουρές είναι καθημερινό φαινόμενο, οι μόνιμοι εργαζόμενοι μετακινούνται από γραφείο σε γραφείο για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό. Υπάρχουν γραφεία στην Αττική που δουλεύουν μόνο με ένα άτομο που δεν μπορεί να σηκωθεί ούτε για νερό.

Στη Γενική Ταχυδρομική οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις κρατούν γερά! Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε καταστήματα που ανήκουν στην μητρική εταιρία τα μετατρέπουν σε καταστήματα franchise και μάλιστα σε περίπτωση που διεκδικήσουν να παραμείνουν σε κατάστημα της μητρικής ώστε να συνεχίζουν να αμείβονται καλύτερα απ’ ότι στα πρακτορεία και να μην αναγκαστούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ,ή απολύονται ή τους κάνουν εκδικητικές μεταθέσεις.

Στη Skroutz Last Mile είχαμε την έμμεση μείωση αποδοχών, λόγω του συστήματος αξιολόγησης και απόδοσης bonus. Δηλαδή στους ήδη χαμηλούς μισθούς δίνεται ένα ξεροκόμματο που το βαφτίζουν bonus, ανάλογα με την απόδοση, το οποίο μάλιστα έχουν κουτσουρέψει μέσω του λογισμικού μου χρησιμοποιούν και έτσι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ακόμα χαμηλότερες μηνιαίες αποδοχές. Η εργοδοσία της SLM επιδιώκει να έχει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να πληρώνονται καλά, χωρίς να τους παρέχεται προστασία υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να παρέχεται εταιρικό κινητό εγκαθιστώντας στο προσωπικό κινητό των εργαζομένων την απαράδεκτη εφαρμογή που παραβιάζει την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων 24 ώρες το 24ωρο , κάνοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα, παραδίδοντας τους ελλιπή αντικείμενα που στην συνέχεια να τα χρεώνονται, κάνοντας απολύσεις που τις ονομάζουν λήξη συνεργασίας κα.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Στην τραγική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη σήμερα, υπάρχει διέξοδος οργανώνοντας την απάντηση μας, παλεύοντας για τις βασικές μας ανάγκες, για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών! Στη βαρυχειμωνιά απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Ο δρόμος που πολλά ταξικά σωματεία έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας την μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, ήρθαν σε ευθεία ρήξη με κράτος και εργοδότες, με αιτήματα τους πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ανακλήσεις απολύσεων.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης εργασίας – Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα
  • Μέτρα προστασίας για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς για όλους

Παλεύουμε για:

  • 825 ευρώ κατώτατο μισθό
  • Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας παντού
  • 7ωρο 5ημερο 35ωρο
  • Πλαφόν στις τιμές καυσίμων, ρεύματος, αερίου, κατάργηση του ειδικού φόρου
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10.30 πμ 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης(ΕΚΑ) στον 2ο όροφο

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ