Διεκδικούμε  αυξήσεις σε μισθούς, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Δεν θα ζήσουμε περιμένοντας τα φτωχο-επιδόματα και τα pass που μοιράζει η ΚυβέρνησηΦθηνά καύσιμα-ενέργεια-είδη πρώτης ανάγκης για όλο το λαό
 Για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται,  δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επιδόματα και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.  Τα φτωχο-επιδόματα που μας έταξε  μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας,  στον πληθωρισμό  που τρέχει χωρίς σταματημό. Κάνουν Προσπαούν να μας πείσουν ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο  δύσκολος για να συμβιβαστούμε με την ιδέα!

Χωρίς ίχνος  ντροπής ζητούν από το λαό  προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο το χειμώνα  να σκεπάζεται με κουβέρτες, δηλαδή να γίνει ο ίδιος «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και τα προηγούμενα χρόνια κάναμε αδιάκοπη κατανάλωση γιατί μας περίσσευαν τα χρήματα.  Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν ήρθαν ξαφνικά, τα προβλήματα  και οι ευθύνες είναι διαχρονικές απ’όλες τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν πίστα στην πλάτη του λαού  στο όνομα  της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων!

Οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας,  ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης,σε καύσιμα, ρεύμα, σε ενοίκια. Μήνες τώρα ζούμε τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και των  κυρώσεων από την  Κυβέρνηση.

Μπροστά στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε, υπάρχει διέξοδος οργανώνοντας την απάντηση μας, παλεύοντας για τις βασικές μας ανάγκες,  για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών! Στη βαρυχειμωνιά που μας προετοιμάζει να δεχτούμε απαντάμε με αγώνα! Είναι ο ο δρόμος που πολλά σωματεία τον έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα,  δίνοντας μάχη μέσα σε χώρους δουλειάς,  σε ευθεία ρήξη με κράτος και εργοδοσία, με αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ανάκληση απολύσεων κα

Διεκδικούμε τώρα φθηνή ενέργεια:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες

Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς – μέτρα κατά τις ακρίβειας:

  • Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο 5ημερο 35ωρο και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  19:00 , στα  ΓΡΑΦΕΙΑ της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, (Λ. Κηφισιάς 108), ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,19:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ