Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α χαιρετίζει τους απεργούς συναδέλφους  στα Ταχυδρομεία της πολυεθνικής  Royal Mail στην Βρετανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι την στιγμή που η εταιρία κάνει λόγο για ζημιές και προτείνει αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού, την ίδια στιγμή μετρά κέρδη 758 εκατομμυρίων και μερίσματα 400 εκατομμυρίων λιρών στους μετόχους.

Οι 115.000  συνάδελφοι στην Royal Mail σήμερα 26/8  πρώτη μέρα απεργίας ξεκίνησαν με απεργιακές περιφρουρήσεις σε πάνω από 1500 κέντρα διανομής από τις 4.00πμ. Η απεργία θα συνεχιστεί στις 31 Αυγούστου καθώς και στις 8-9 Σεπτέμβρη ενώ ήδη οι συνάδελφοι ταχυδρομικοί έχουν ψηφίσει συντριπτικά υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εφόσον η εργοδοσία δεν δεχτεί Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών  χρόνια τώρα ερχόμαστε  αντιμέτωποι με ένα σωρό δυσκολίες : ελαστικές μορφές εργασίας, εντατικοποίηση, ατελείωτα ωράρια, δουλειά χωρίς ξεκούραση , μη τήρηση αδειών, εργοδοτική τρομοκρατία, αβεβαιότητα , ανασφάλεια, απλήρωτη εργασία, με τους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν και στην συνέχεια να μας πετάνε στο δρόμο, με τους μισθούς μας να έχουν πιάσει πάτο! Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά  έχει προστεθεί και η ακρίβεια σε βασικά είδη κατανάλωσης σε όλη την Ευρώπη.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν  τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIER σε απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν  Νοέμβρη και Δεκέμβρη , δίνοντας μια μάχη παραδειγματική σε όλο τον κλάδο των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν  τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων μας στην Royal Mail της Βρετανίας και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Το παράδειγμά τους, η πάλη τους για συλλογικές συμβάσεις για αυξήσεις στους μισθούς ,μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!