Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία,  από αύριο Πέμπτη 18/9 αλλά και για τις επόμενες μέρες, θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο Αττικής καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας  στον κλάδο μας.

Η λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοσία και το κράτος, είναι επιτακτική ανάγκη!

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί την διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων εδώ και τώρα! Κανένας  εργαζόμενος να μην βγει για διανομή τις ημέρες που το θερμόμετρο θα ξεπερνά τους 38 βαθμούς κελσίου.

 Ο κλάδος μας των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών κάθε καλοκαίρι βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα του καύσωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας!

Το ΣΕΤΤΑ  καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας να μην υποκύψουν κάτω από τις πιέσεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας να εργαστούν στη διανομή και σε χώρους όπου ο κλιματισμός είναι ανεπαρκής ή ακόμα και ανύπαρκτος,  να μην δουλέψουν σε συνθήκες καύσωνα, με τον φόβο της μη ανανέωσης της σύμβασης άρα απόλυσης ( ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι) λέγοντάς μας ότι σε περίπτωση που νοιώσουμε κόπωση η κούραση λόγω της αφόρητες ζέστης να κάνουμε μια απλή στάση, ενώ θα πρέπει να απαγορευτεί η διανομή λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει άμεσα με το Συνδικάτο του το ΣΕΤΤΑ και να καταγγείλει τέτοιου είδους αυθαιρεσίες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο τους  και να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας (εξωτερική εργασία) κατά την διάρκεια του καύσωνα. Κάθε εργαζόμενος με μηχανάκι , αυτοκίνητα ή πεζός μαζί με το Συνδικάτο του να βγει μπροστά και να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς!

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

 • Να απαγορευτεί η διανομή από 38 βαθμούς και άνω στον καύσωνα.
 • Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.
 • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Μόνο με οργάνωση της πάλης μας και αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΚΡΑΝΟΣ, ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΝΕΡΟ, ΧΥΜΟ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ)
 • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 • 7ωρο-5μέρο- 35ωρο, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
 • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
 • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 • ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΤΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 10ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου μας να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μετρά προστασίας της υγείας των εργαζομένων και να διασφαλιστούν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα εκτεθούν στις ακραίες συνθήκες του καύσωνα. Το ίδιο και οι ΕΥΑΕ  στον κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας,  να είναι σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβουν προκύψει ανάγκη.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6975761980, 6955099113, 6974264094, 6984328741