Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια σε βασικά είδη κατανάλωσης, ενέργειας, καυσίμων έχει φτάσει στα ύψη, που οι λογαριασμοί είναι παραφουσκωμένοι και οι εργαζόμενοι στενάζουμε μην μπορώντας να τα βγάλουμε πέρα, ταυτόχρονα και με τις ελαστικές μορφές εργασίας να εντείνουν την ανασφάλεια και την εκμετάλλευση. Η εργοδοσία της Skroutz Last Mile περνά σε έμμεση μείωση των αποδοχών μας, λόγω του συστήματος αξιολόγησης και απόδοσης bonus. Δηλαδή στους ήδη χαμηλούς μισθούς μας δίνει ένα ξεροκόμματο  που το βαφτίζει bonus ανάλογα με την απόδοσή μας και αυτό το δίνει μέσω ενός λογισμικού που αξιολογεί πόσες ώρες δουλέψαμε , τι χιλιομετρικές αποστάσεις έκανε ο καθένας μας, πόσες παραδώσεις κάναμε κα. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις τελευταίες μέρες πέρασε και σε τροποποίηση του λογισμικού αυτού, με αποτέλεσμα να κουτσουρεύει τα bonus μας και έτσι να λαμβάνουμε ακόμα χαμηλότερες μηνιαίες  αποδοχές.

Τον Φλεβάρη το συνδικάτο μας ύστερα από καταγγελίες των εργαζομένων της SLM έκανε παρέμβαση  στην εργοδοσία και ανέδειξε  ζητήματα που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα που παραθέσαμε ήταν και αυτό για ουσιαστική αύξηση μισθού και όχι αύξηση στα bonus που σήμερα ένας εργαζόμενος μπορεί να τα πάρει και αύριο μπορεί να σταματήσει να τα παίρνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία της Skroutz παρόλο που επιδιώκει να δείχνει ένα προφίλ  φιλικό ως προς τους εργαζόμενους μπροστά στο φόβο της οργάνωσης του αγώνα  και της διεκδίκησης δίνει όλες τις, τις δυνάμεις γιατί μπορεί όπως λέει να έχει την διάθεση να συζητάει με το συνδικάτο μας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά δεν θέλουν αγώνες και απεργίες αφού όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο. Δηλαδή επιδιώκουν να μας έχουν  με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να μας πληρώνουν καλά, χωρίς να μας παρέχουν προστασία υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να μας παρέχουν εταιρικό κινητό εγκαθιστώντας στο προσωπικό μας κινητό την απαράδεκτη εφαρμογή που παραβιάζει την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων 24 ώρες το 24ωρο , κάνοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα, παραδίδοντας μας ελλιπή αντικείμενα που στην συνέχεια μας τα χρεώνουν, με νέες απολύσεις που τις ονομάζουν λήξη συνεργασίας κα.  Όσο oι δουλειές θα αυξάνονται τόσο περισσότερο θα μειώνονται οι μισθοί μας και ταυτόχρονα με τη φορολογία και με την ακρίβεια μας κλέβουν ότι έχει απομείνει από το μισθό μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Η σύνδεση ΜΙΣΘΟΥ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι επικίνδυνη, με μοναδικό της σκοπό την εντατικοποίηση της δουλειάς, το ξεζούμισμα μας προς όφελος της εργοδοσίας και όχι προς όφελός μας!

Συνάδελφοι, στον κλάδο μας η εντατικοποίηση και οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι πλέον καθεστώς, με τους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν και στην συνέχεια να μας πετάνε στο δρόμο, με τους μισθούς μας να έχουν πιάσει πάτο. Η μόνη λύση σήμερα που μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις της εργοδοσίας είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από το συνδικάτο σου το ΣΕΤΤΑ.

Οργανώσου τώρα στο Συνδικάτο  σου :

για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η φωνή διεκδίκησής μας, για να παλέψουμε ενάντια  σε όλους τους αντεργατικούς νόμους και στον  νόμο- έκτρωμα  Χατζηδάκη, που διαλύει ότι έχει απομείνει σε εργατικά δικαιώματα. Κανένας συμβιβασμός καμιά υποχώρηση! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις βάσει bonus.
  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό 
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 
  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας , άμεση ένταξη των εργαζομένων στην μητρική εταιρία SKROUTZ με αναγνωρισμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Παροχή εταιρικού τηλεφώνου σε όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένα και χρόνο ομιλίας ικανά να καλύπτουν τις απαιτήσεις της διανομής.
  • Να παρθούν μέτρα αναβάθμισης του χώρου εργασίας ,εφόσον σε ώρες μαζικής προσέλευσης των εργαζομένων στοιβάζονται στο hub από 150 – 200 εργαζόμενοι σε μικρό ανθυγιεινό χώρο.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.