Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

την Κυριακή 5/6/2022 στις 10.30 πμ το Σ.Ε.Τ.Τ.Α απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών. Σε μία περίοδο που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, που η ακρίβεια είναι στα ύψη ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, που η πανδημία παραμένει ανεξέλεγκτη, με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη να τσακίζει δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην οργάνωση της πάλης του αγώνα, στην ενίσχυση του συνδικάτου μας ΣΕΤΤΑ.

Στον κλάδο μας, το διάστημα αυτό έχουμε τις μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ, σε ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, τις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην Γενική Ταχυδρομική που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τον αγώνα των εργαζομένων στην SPEEDEX για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας ( ενοικιαζόμενη εργασία, ατομικές συμβάσεις, 15ημερες συμβάσεις).

Οι εργοδότες στον κλάδο μας, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους , εντείνουν με όλους τους τρόπους την εκμετάλλευση για την κερδοφορία τους. Νέοι και παλιοί τρόποι οργάνωσης της δουλειάς , ακόμα πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης, χρησιμοποιούνται με στόχο τη διάλυση κάθε έννοιας σταθερού – ημερίσιου χρόνου, να επεκτείνεται ακόμα περισσότερο η διαθεσιμότητα μας σε κάθε εργοδότη.
 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεν τρέφουμε αυταπάτες από τις Κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους που μας πλασάρουν δήθεν προστασία, έχουμε όμως όπλο τους αγώνες μας και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας! Δεν ανεχόμαστε να θυσιάσουμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας, για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΝΔ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατικά τάξη, φέρουν την υπογραφή τους νέοι και παλιοί αντιλαϊκοί νόμοι που τσάκισαν και τζακίζουν τις ζωές μας. Τους γυρνάμε την πλάτη οργανώνουμε την πάλη μας μέσα απο το συνδικάτο μας, το ΣΕΤΤΑ.

Στις 6/4 απαντήσαμε μαχητικά – μαζικά με απεργία , στείλαμε μήνυμα σε Κυβέρνηση και Εργοδοσία, σε συμπόρευση με δεκάδες εργατικά σωματεία της Ελλάδας. Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης μας ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας, οργανώνουμε σχέδιο για την μαζικοποίηση του συνδικάτου μας και για τις άμεσες διεδικήσεις μας, για το δυνάμωμα της φωνής μας μέσα στους χώρους δουλειάς! Με το Συνδικάτο μας το ΣΕΤΤΑ και τη δύναμη που μας δίνει η συσπειρωσή μας στο ΠΑΜΕ, συνεχίζουμε να παλεύουμε κόντρα σε όλους τους αντεργατικούς νόμους και στον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη που ήρθε να διαλύσει οτι έχει απομείνει σε εργατικά δικαιώματα.
 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10.30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Διεκδικούμε :

  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους
  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας – Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
  • Μέτρα προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς
  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την Κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, το επίδομα γάμου κ.ά.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.